NULA U BURNOM DERBIJU MANCHESTERA Pep ostao bez golmana, Fellaini isključen

Foto: Getty Images/Guliver Image

U DERBIJU 34. kola engleskog nogometnog prvenstva, velikom manchesterskom derbiju, City i United su na stadionu Etihad pred 54 176 gledatelja odigrali bez pogodaka.

City je dominirao, imao veći posjed lopte i nekoliko izglednih prilika, no oslabljeni 'Crveni vragovi' su uspjeli sačuvati nulu i nakon što su ostali s igračem manje.

Jose Mourinho nije mogao računati na šestoricu igrača. Zbog ozljeda su otpali Zlatan Ibrahimović, Paul Pogba, Marcos Rojo, Juan Mata, Phil Jones i Chris Smalling.



Gosti su od 84. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Marouane Fellaini. Belgijac je prvo dobio žuti karton zbog prekršaja nad Sergiom Aguerom, a samo nekoliko trenutaka kasnije i direktni crveni karton nakon što je Argentinca udario glavom.

Najbolju priliku na utakmici domaćin je imao u desetoj minuti kada je Aguero s nekoliko metara pogodio stativu.

U sudačkoj nadoknadi Jesus Gabriel je zabio za City, ali je pogodak ispravno poništen zbog zaleđa.

U posljednjih deset minuta City je ušao s novim golmanom jer je Claudio Bravo iznesen s terena zbog teške ozljede, a zamijenio ga je Caballero.



Na vrhu ljestvice je Chelsea sa 78 bodova, Tottenham na drugom mjestu ima 74 boda, Liverpool je treći sa 66 bodova, a slijede City sa 65 i United sa 64 boda. Arsenal je šesti sa 60 bodova i dvije utakmice manje.




MANCHESTER CITY - MANCHESTER UNITED  0:0



Tijek susreta

KRAJ

84` ISKLJUČENJE! Fellaini je dobio crveni karton, United nastavlja s desetoricom

70` nema promjene rezultata 20 minuta do kraja utakmice, City je nastavio dominaciju u drugom dijelu, gosti imaju samo 35% posjed lopte i uputili su još dva neprecizna udarca dok "Građani" imaju već petnaestak udaraca na gol. De Gea je sa pet obrana najveći razlog što na semaforu još stoji nula.

Poluvrijeme

45` velika šansa za United! Herrera je nakon ubačaja iz slobodnog udarca pucao glavom, a lopta odlazi koji centimetar pored stative Cityjevog gola.

35` u nešto više od pola sata igre City je potpuno dominirao terenom sa 69% posjeda lopte i 7 udaraca, od čega dva u okvir gola, a United ima samo jedan šut po golu domaćih.

32` Aguero je pucao sa više od 20 metara u rašlje, a De Gea odličnom reakcijom obranio

25` United je u naletu, Mkhitaryan je odlično pucao posred gola, a Bravo obranio udarac

9` STATIVA! velika prilika za City! Aguero je imao čistu šansu, pucao je iz prve s nekoliko metara i pogodio stativu! Lopta odlazi izvan igre.
 



1` počeo je susret na Etihadu

Manchester City: Bravo - Zabaleta, Kompany, Otamendi, Kolarov - Toure, Fernandinho - Sterling, De Bruyne, Sane - Aguero

Manchester United: De Gea - Valencia, Bailly, Blind, Darmian - Herrera, Carrick, Fellaini - Mkhitaryan, Rashford, Martial



 

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više