Derbiji vikenda: Bitka za Milano, Mourinho se vraća na Stamford Bridge

Foto: Getty Images/Guliver Image

ZAVRŠENA je reprezentativna stanka nakon koje već predstojećeg vikenda slijedi nekoliko klupskih derbija širom Europe.

U možda i najinteresantnijoj subotnjoj utakmici na Stamford Bridgeu susrest će se Chelsea i Manchester United (13:30). Dok će Chelsea u derbiju 9. kola engleskog prvenstva težiti nastavku serije nepobjedivosti, Manchester United tražit će drugu uzastopnu pobjedu i bodovni priključak vodećim klubovima. Utakmica će osobito biti emotivna, ali i stresna za Josea Mourinha. Portugalac je s Chelseajem svojevremeno osvojio tri engleska prvenstva, no subotnji poraz mogao bi ga koštati otkaza u Manchester Unitedu.

Rezultati by SofaScore

U susjednoj Bosni i Hercegovini na subotnjem je rasporedu okršaj Zrinjskog i Željezničara (15:00). Oba su kluba pri vrhu poretka, no Zrinjski glasi kao favorit zbog bolje forme i domaćeg terena na kojem tradicionalno rijetko gubi protiv Željezničara. Ipak, Željezničaru ne manjka motiva da u Mostaru pobijedi aktualnog bosanskohercegovačkog prvenstvenog prvaka.

Rezultati by SofaScore

Hrvatska, ali i europska nogometna javnost sa zanimanjem pratit će subotnji ogled Wolfsburga i posrnulog Bayern Münchena (15:30). Premda je Bayernova uprava javno iskazala podršku Niki Kovaču, još jedan posrtaj značajno bi uzdrmao trenersku poziciju hrvatskog trenera. Medijima bi, pak, dao dovoljno razloga da nastave s višetjednim kritikama.

Rezultati by SofaScore

Atletico Madrid u prilično dobrom raspoloženju u subotu putuje na gostovanje Villarrealu (18:30). U iščekivanju derbija između Seville i Barcelone, pobjedom nad Villarrealom pokušat će zasjesti na vrh poretka. Iako na Madrigalu rijetko pobjeđuje, u boljoj je formi u odnosu na Villarreal koji je u uvodna četiri kola na domaćem terenu pretrpio čak tri poraza.

Rezultati by SofaScore

Young Boys u idealnoj je situaciji. Pobijedi li u subotu na gostovanju protiv Zuricha (19:00), nedjelju bi već nakon 11. kola mogao dočekati s 14 bodova prednosti pred prvim pratiteljima. Nakon devet pobjeda i tek jednog poraza sa statusom favorita dočekuje utakmicu s drugoplasiranim Zurichom.

Rezultati by SofaScore

Bogatu subotu zatvaraju Barcelona i Sevilla na Camp Nouu (20:45). Sevilla je nakon osam kola lider španjolskog prvenstva sa 16 bodova, jednim bodom više od drugoplasirane Barcelone i trećeplasiranog Atletico Madrida. Na početku sezone Barcelona je porazila Sevillu u finalu Superkupa s 2:1, no na jedvite jade jer je Ben Yedder promašio jedanaesterac u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena. Osokoljena posljednjim pobjedama i pobjedničkim mentalitetom, Sevilla na Camp Nou smjera osvetu.

Rezultati by SofaScore

Nedjelja je derbijima ponešto siromašnija, ali dovoljno je zanimljiva. Dinamo Moskva i Zenit otvorit će nogometnu nedjelju međusobnim ogledom u srcu Moskve (13:00). Zenit je favorit, osobito jer Dinamo Moskva grca u rezultatskoj krizi. Moskovski velikan posljednju pobjedu nad mrskim rivalom ostvario je prije četiri godine. Zenit momentalno djeluje snažnije, pogotovo jer je odlučan u namjeri da konačno osvoji titulu prvaka kojom se posljednji put okitio 2015. godine.

Rezultati by SofaScore

Lokomotiva i Hajduk dovoljan su mamac  da se nedjeljno popodne provede u Kranjčevićevoj ulici (17:30). Hajduk je još uvijek pod dojmom poraza protiv Osijeka (0:2), kao i Lokomotiva porazom u nadmetanju s Interom (1:2). Lokomotiva namjerava i dalje u stopu pratiti Dinamo i Osijek koji se polako odvajaju od konkurencije. Međutim, pobjedničke tendencije gaji i Hajduk. Pita li se Torcidu, novi poraz ne dolazi u obzir. 

Rezultati by SofaScore

Vikend završava derbijem Intera i Milana (20:30), jednim od najvažnijih i najpoznatijih svjetskih derbija. Derby della Madonnina, u kojem je Inter nominalni domaćin, najavljuje se već tjednima. Oba istaknuta milanska kluba u pozitivnom su tonusu, a pobjeda bi svakako pridonijela nastavku euforije. Inter bi pobjedom nastavio trku za Juventusom, dok bi Milan porazom ponovno otvorio pitanje je li Gennaro Gattuso pravi čovjek za nekadašnjeg europskog diva.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više