Desetkovani Hajduk čeka derbi s Rijekom, Burić: U nogometu i nema previše logike

Foto: Hina

DERBI 24. kola Prve HNL igrat će u subotu od 17 sati Rijeka i Hajduk. Jadranski ogled na Rujevici Splićani čekaju desetkovani. Bijeli ne mogu računati na Francha Ohandzu, Nikolu Vlašića, Tina-Svena Sušića, Josipa Bašića, a otpali su i Fran Tudor te Marko Bencun, što sve skupa zadaje glavobolju treneru Damiru Buriću.

"Znali smo da će teški teren uzeti svoj danak kad je u pitanju zdravlje igrača. Međutim, imamo unutarnje rezerve, no dovoljno sam već otkrio popisom putnika. Kakvo mi je stanje u momčadi, najradije vam ne bih ni to otkrio. Neke su nas stvari nenadano zadesile i sada u kratkom roku moramo pronaći najbolje rješenje. Imamo dosta problema u ofenzivi, tako da ćemo neke stvari morati promijeniti", rekao je Burić.
 
"Disciplinirano, organizovano i taktički mudro na Rijeku"
 
Njegova trećeplasirana momčad ima četiri boda od Rijeke, koju nije svladala još od 21. ožujka 2012. godine. No, Burić tvrdi se ne opterećuje rezultatom pred 140. derbi.
 
"Moramo biti disciplinirani i organizirani, kako bismo utakmicu odradili taktički mudro. Zadovoljio bi me dobar pristup, a o rezultatu ćemo nakon utakmice. Zanima me igra, duh momčadi, a rezultat će doći kao posljedica toga. Mada u nogometu ponekad i nema previše logike. Nekad imaš bezbroj šansi, kornera, posjed, organizaciju igre i izgubiš 3:0", konstatira strateg Hajduka.
 
"Imamo plan za Tomasova"
 
Momčad Matjaža Keka primila je svega 16 golova i zabila 37 pogodaka do sada u natjecanju. Burić zna od koga prijeti najveća opasnost. 
 
"Kek je vrlo kvalitetan trener. Rijeka je defenzivu dovela do perfekcije, a u napadu je ubojita. Svi govore kako je Marin Tomasov na Poljudu bio neuhvatljiv za nas, a recite mi vi na kojoj je to utakmici on bio 'uhvatljiv'. Tomasov je vrlo kvalitetan igrač koji nosi prevagu, već dugo igra na visokom nivou. No, imamo plan kako ćemo se nositi s njim", zaključio je Burić.
 
Hajduk je slavio 55 puta, dok Rijeka ima 36 pobjeda, uz 48 remija.

Pročitajte više