Dinamo gost Štimčeva Zagreba, obračun Cibalije i Karlovca za drugo mjesto

NAKON dvotjedne pauze nastavlja se prva hrvatska nogometna liga. U prvoj utakmici 11. kola Inter i Zadar odigrali su 4:3, a nova uzbuđenja na rasporedu su u subotu i nedjelju.

Vodeći Dinamo u Kranjčevićevoj gostuje kod posljednjeplasiranog Zagreba. Trener Modrih Krunoslav Jurčić upozorava kako je Zagreb kvalitetnija momčad nego što tablica pokazuje, te od svojih igrača traži maksimalni angažman.

"Poštujemo Zagreb i nećemo dati da nas prevari njihova pozicija na ljestvici. Imaju dobru momčad, a polako im se vraća dobra atmosfera. Siguran sam da će napraviti sve da bi došli do pozitivnog rezultata, iako se ne izlazi iz rezultatske krize preko noći", dodao je Dinamov strateg, koji očekuje da će protivnik biti posebno motiviran jer igra protiv Dinama.

Trener Zagreba Igor Štimac protekli je tjedan momčad Zagreba odveo u Međugorje na mini-primpreme. Zadovoljan je odrađenim, a zabrinut zbog ozljeda.

"Morali smo provesti neko vrijeme zajedno da se bolje upoznamo i doživimo. Problem nam stvaraju ozljede, Ivankovića nema tri mjeseca, Jurendić i Pejić također nisu spremni. Osim toga, Abdurahimi je bio s mladom reprezentacijom. To nam je malo poremetilo rad", kaže Štimac, koji vjeruje da će igračima biti gušt igrati protiv Dinama.

"Takve utakmice je najslađe igrati, neka moji igrači protiv Dinama uživaju u nogometu", rekao je Štimac.

Najzanimljiviji ogled kola trebali bi odigrati Cibalija i Karlovac. Vinkovčani imaju bod više od Karlovca, te žele povećati razliku i izdvojiti se na drugom mjestu. No Pamićeva momčad je hit-prvenstva, nitko protiv Karlovca ne broji bodove unaprijed. Za očekivati je da će to biti otvorena utakmica, a pobijede li gosti preuzet će drugo mjesto.

Zanimljiva utakmica očekuje nas na Kantridi, gdje će Rijeka i Osijek imati direktni obračun za peto mjesto. I jedni i drugi imaju 17 bodova, te su ove sezone u nekoliko navrata pokazali dopadljivu igru. Rijeka nade polaže u svog Argentinca Fernandeza, dok gosti računaju na još jednu dobru utakmicu Domagoja Vide.

U popodnevnim utakmicama Slaven Belupo će dočekati Istru 1961, Lokomotiva će kući protiv Međimurja pokušati doseći gornji dom ljestvice. Kolo će biti zaključeno nedjeljnom utakmicom Hajduka i Šibenika.

Pročitajte više