TRANSFERI

Dinamo gubi sjajnog mladog reprezentativca? Želi ga odvesti bivši šef Hajduka

Foto: Pixsell

MLADI Luka Ivanušec već godinama je razlog zbog kojeg skauti najvećih klubova svijeta dolaze u Zagreb i prate njegov razvoj u Lokomotivi.
Iz menadžerskih krugova probila se informacija da se s konkretnim ciframa javio grčki PAOK. Sportski direktor kluba je Mario Branco, bivši šef u Hajduku u vrijeme Ivana Kosa.

Ivanušeca želi i Nenad Bjelica u Dinamu. Zapravo, prelazak 20-godišnjeg veznjaka u Maksimir smatrao se riješenim pitanjem, ali Dinamo i Lokomotiva više nisu identičan klub kao nekad, a Božidar Šikić vrhunski je pregovarač, učen od gazde Zdravka Mamića. Dinamo je također spreman ići do tri milijuna eura, no očigledno je negdje zapelo u odnosu s Lokomotivom. Moguće je da žele više novca. Navodno je prošle zime Šikić odbio ponudu iz Championshipa od 6,5 milijuna eura, računajući da će za mladu zvijezdu HNL-a dobiti više.

Ivanušec je prije dvije godine postao najmlađi strijelac u povijesti hrvatske reprezentacije. Poziv na turneju u Kini je dobio nakon što se etablirao kao jedan od ključnih igrača Lokomotive i najboljih veznjaka lige. Odmah su krenule usporedbe kako je isti Xavi, a Ivanušec je samo uz osmijeh odgovarao: "Ma da, ali više sam Iniesta". Za Lokomotivu je mladić odigrao već 89 utakmica i zabio devet golova, a njegovu karijeru vodi menadžer Marko Naletilić. 

Varaždinac se nešto ranije, već nakon natjecanja u skupini, vratio s Europskog prvenstva mladih. Očekivao je da će dosad znati sve što treba i odbor se odmoriti, no zasad se njegovim uslugama još uvijek samo licitira između klubova.
 

Pročitajte više