TRANSFERI

Dinamo prodao Gvardiola? Tvrde da je transfer jedan od najvećih u povijesti kluba

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

JOŠKO GVARDIOL uskoro bi mogao postati novi igrač RB Leipziga, prema izvorima bliskih igraču.

Mladi stoper Dinama bio je na meti Leedsa koji je nudio 22 milijuna eura i 20% sljedećeg transfera, ali karijeru želi nastaviti u Njemačkoj, gdje ga čeka Dani Olmo, bivši suigrač iz Dinama. Engleze je još ranije odbio.

Oprečne informacije o poslu

Dinamo bi od transfera u Leipzig zaradio manje onog što nudi Leeds. Kako doznajemo, radi se o svoti od oko 19 milijuna eura fiksne odštete, a Gvardiol bi do zime ostao na posudbi.

Izvori oko kluba u medije puštaju različite informacija o odšteti pa se prema nekima onda može popeti i do 22 milijuna eura. 

Može li postati najskuplji?

Gvardiol može postati i najskuplji igrač Dinama u povijesti jer bi prema nekim scenarijima pretekao i Marka Pjacu.

Marko Pjaca je u Juventus otišao za 23 milijuna, transferi Luke Modrića u Tottenham i Danija Olma u Leipzig koštali su 21 milijun eura, a slijede Eduardo da Silva (Arsenal, 13,5), Rog (Napoli, 13), Vedran Ćorluka (Manchester City, 13) te Mateo Kovačić i Dario Šimić (oba Inter, po 11).

Ostaje na posudbi

Kao što je njegov menadžer Marjan Šišić nekoliko puta isticao za Index, Gvardiol nije htio na silu ići iz Dinama i preskakati stepenice u razvoju. Želi u Leipzig, pa njegovi menadžeri nastoje nadoknaditi razliku u ponudi putem raznih bonusa.

Pošto klub koji kupi igrača prema novim Fifinim pravilima više ne smije odmah slati igrača na posudbu, Gvardiol će do zime ostati u Dinamu, a Leipzig bi ga službeno otkupito tek u siječnju. Ondje ga čeka petogodišnji ugovor. 

 

Pročitajte više