HNL

DINAMO - RIJEKA 2:0 Sjajni Dinamo rutinski slomio Rijeku za prvo mjesto

Foto: Pixsell/Marko Prpić

DINAMO je u utakmici 24. kola HNL-a na svom terenu pobijedio Rijeku 2:0 i preuzeo je vrh od Osijeka. Modri sad imaju dva boda više od prvog pratitelja i zaostalu utakmicu s Hajdukom.

Za Dinamo su zabili Luka Ivanušec u 27. i Mislav Oršić u 67. minuti.

U prvih 45 minuta smo gledali odličan nogomet. Nije to bila utakmica s puno šansi, ali vidjeli smo dopadljivu igru s puno tempa i dvije ekipe koje su se željele nadigravati i tražiti gol.

Dinamo je bio bolji, ali nije se ni Rijeka predavala. Menalo je u prvih 45 minuta pogodio gredu, a Kulenović je promašio s pet-šest metara.

Dinamo je zabio u 27. minuti nakon sjajne kontre koju su odigrali Majer, Jakić, asistent Oršić i strijelac Ivanušec. Oršić je vidio Ivanušca samog na desnoj strani, a ovaj je lijepo probio Nevistića s nekih 12-13 metara. Do kraja poluvremena Ademi je imao sjajnu šansu, bio je sam ispred Nevistića, ali golman Rijeke je obranio zicer.

U nastavku je tempo igre znatno pao. U prvih 20 minuta igre nismo vidjeli baš ništa, osim velike borbe na sredini terena. Rijeka je limitirala napade Dinama i tražila je svoje šanse iz kontri.

No Rijeka ipak nije izdržala. Vukčević je srušio Majera i požutio, a Dinamo je dobio prekid na nekih 35 metara od gola. Dinamo je odigrao uigranu kombinaciju u kojoj je Majer ubacio za Petkovića koji je istrčao i odmah vratio u pet metara za Oršića koji je zabio s pet metara. Pomoćni sudac Radić je podigao zastavicu, ali je VAR-soba javila Strukanu da nije bilo govora o zaleđu i gol je priznat.

Do kraja je Dinamo imao nekoliko šansi za još koji gol i rutinski je priveo susret kraju.

Dinamo je odigrao jako dobru utakmicu i dojma smo da je Rijeka, koja je željela igrati, ipak pala rutinski. Bila je ovo sjajna uvertira Modrih za četvrtak i Tottenham.

Dinamo vodi na ljestvici s 54 boda, Osijek ima 52, a treća je Gorica sa 47 bodova. Hajduk i Rijeka imaju po 32 boda.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više