Jakirović je savršeno tempirao formu Dinama, ali jedna stvar ga mora brinuti

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

MARTIN BATURINA je u 79. minuti savršeno proigrao Petra Sučića, koji je krenuo sam prema Oliveru Zeleniki. Imao je otvoreni šut, ali je išao obilaziti Varaždinova golmana, poskliznuo se i upropastio čistu šansu. Sergej Jakirović se na klupi u očaju uhvatio za glavu, kao i čitava Dinamova klupa, koja je već ustala i krenula slaviti gol za 2:0.

Bila je to Dinamova meč lopta u Varaždinu, jedna od tri u završnici utakmice, ali i treću utakmicu zaredom Jakirovićeva momčad nije "ubila" utakmicu, nego se dovela u situaciju da se morala tresti do zadnje sekunde nakon što je promašivala zicere. I samo je luda sreća na kraju spasila Dinamo.

Dabro mogao uništiti Dinamovu sezonu

Igrala se 86. minuta kad je Marko Dabro ni iz čega ušao u zicer. Nije to bila nekakva posebna akcija Varaždina nego se Theophile-Catherine poskliznuo u ključnom trenutku. Dabro mu je pobjegao, zaobišao je Ivana Nevistića, ali je, srećom po Dinamo, iz maloga kuta pucao u vanjski dio mreže.

Stefan Ristovski bio je blizu gol linije, ali vjerojatno ne bi mogao stići loptu da je išla u gol. Tko zna, možda bi Dinamo u završnici zabio drugi gol i svejedno pobijedio, ali možda i ne bi i napravio bi ogroman korak unazad u borbi za titulu. 

Dinamo je fantastično tempirao formu. Jakirovićeva momčad ušla je u sjajan niz od osam pobjeda u nizu. Od tih osam pobjeda pet je dobio s jednim golom razlike i u svakoj od tih utakmica mogao je slaviti puno uvjerljivije. 

Jakirovića veseli što njegova momčad u sustavu 3-5-2 stvara puno, puno više šansi i jako je opasna pred golom, ali je u nekim situacijama nevjerojatno što Dinamovi igrači promašuju. Na Poljudu u polufinalu Kupa Dinamo je do poluvremena mogao voditi 4:0, ali je promašio čuda.

Prije desetak dana protiv Varaždina je slavio 2:1, iako je imao nekoliko velikih prilika, a prošlog vikenda u Kranjčevićevoj utakmica je bila identična kao ova u Varaždinu. Dinamo je imao četiri kolosalne prilike, u 60. minuti je konačno zabio, ali ga je u 74. minuti fenomenalnom obranom morao spašavati Nevistić.

Jakirović traži bolju realizaciju

"Radili smo dosta ovaj tjedan na realizaciji, da završavamo prilike iz jednog dodira", rekao je Jakirović u najavi utakmice s Varaždinom, ali upravo to je nedostajalo njegovim igračima u Varaždinu. U izglednim situacijama su oklijevali ili odgađali završnicu.

"Naravno da ću burno reagirati u tim situacijama kad znam da nam treba drugi gol. To je nogomet, to su emocije, ali sigurno da bih bio sretniji da u nekim situacijama, kao što je ona Sučićeva, pucamo po golu", rekao je nakon utakmice. I ne može Jakirović puno napraviti po tom pitanju. To je samo na igračima i njihovom donošenju odluka u ključnim trenucima.

Izvor: Sofascore

Varaždin i Lokomotiva nisu kaznili promašaje, Rijeka je neumoljiva

Sljedećeg vikenda Dinamo gostuje na Rujevici na koju će, ovisno o ishodu večerašnje utakmice Lokomotive i Rijeke, doći kao vodeća ili drugoplasirana momčad na tablici. Sopićeva momčad je, baš kao i Dinamo, dobila zadnjih osam utakmica uz jedan bitan detalj - bez primljenoga gola.

Sve ide prema tome da će derbi na Rujevici usmjeriti finiš prvenstva. S obzirom na to kako igra, za očekivati je da će Dinamovi igrači stvoriti koju šansu na Rujevici. No, tamo će morati biti puno koncentriraniji i ubojitiji.

Prema analizi OptaStatsa i Sofascorea, protivnici su u zadnje tri utakmice imali šest velikih prilika protiv Dinama, a realizirali su samo jednu. Dvaput Varaždin i jednom Lokomotiva nisu kaznili njihove silne promašaje, ali Rijeka to neće propustiti učiniti. Ako postoji jedna utakmica na kojoj će realizacija morati biti puno bolja, onda je to ona sljedećeg vikenda na Rujevici.

Pročitajte više