HNL, 29. KOLO

DINAMO - SLAVEN 3:2 Dinamo prosuo 2:0 pa ga u 90. minuti spasio sjajni Petković

Foto: Pixsell

DINAMO je u sjajnoj utakmici na Maksimiru u 29. kolu HNL-a pobijedio Slaven 3:2 i za novu titulu prvaka bit će mu dovoljna pobjeda protiv Gorice u sljedećem kolu.

Momčad Igora Jovićevića vodila je 2:0 u 37. minuti i činilo se da će lako doći do bodova. No za Dinamo Igora Jovićevića ništa nije lako pa je Dinamo, odnosno Theophile-Catherine, dopustio Slavenu da se u samo četiri minute vrati u utakmicu, ali je Zagrepčanima pobjedu ipak osigurao Bruno Petković u 90. minuti.

U sve tri utakmice od nastavka prvenstva momčad Igora Jovićevića dobro je igrala u prvom dijelu i onda neshvatljivo pala u nastavku. Tako je bilo protiv Varaždina, tako je bilo i protiv Lokomotive te večeras protiv Slavena.

Iako nije dobro otvorio susret protiv organiziranog i dobro postavljenog Slavena, koji je u 13. minuti imao dobru priliku Krstanovića, Dinamo je ipak poveo u 23. minuti. Gosti su izgubili loptu, a Petković ju je vukao 50 metara. Na ulazu u šesnaesterac riješio se jednog igrača Slavena i savršeno poslužio Kadziora koji gađa prvi kut za 1:0.

Gol je razbudio Jovićevićevu momčad i osobito Petkovića koji je već u sljedećem napadu tražio Oršića, no gosti su očistili. Mogao je Slaven u 32. minuti do izjednačenja nakon što je odlični Lima pobjegao Gvardiolu, ali Livaković je ušao u udarac i spasio gol.

Kadzior igrao odlično

Dobru igru u drugom dijelu prvog poluvremena Dinamo je okrunio u 37. minuti. Raspoloženi Kadzior raspalio je s 20 metara, a Ježina sjajnom reakcijom odbio loptu u stativu. No, na njegovu žalost, lopta se odbila na noge potpuno samom Ivanušecu koji je posprema u prazan gol za 2:0.

I kad se činilo da će se na odmor s 2:0, Lulić je pobjegao po desnoj strani i ubacio u sredinu, a Theophile-Catherine ispred Lime skrenuo loptu u vlastiti gol. Bila je to potvrda očajne predstave Dinamova stopera koji je do tada izgubio nekoliko duela i lopti te je to bio nagovještaj onoga što je uslijedilo.

Ohrabreni golom, gosti su u nastavku zaigrali otvorenije i u 49. minuti taj pristup im se isplatio. Glavčić je proigrao Limu koji je pobjegao statičnom Theophile-Catherineu i rutinski provukao loptu ispod Livakovića za šokantnih 2:2.

Očekivao se veći pritisak Dinama nakon primljenog gola, ali osim Petkovića koji je razigravao suigrače, nije imao igrača koji bi nekim potezom riješio susret. Nije tu bilo ni neke pretjerano povezane igre, a ne može se reći da je Slaven igrao klasični bunker.

Marin razdrmao momčad

Jovićević je u 68. minuti ubacio Điru i Marina i taj potez pokazat će se odličnim jer je Marin svojim ulaskom razdrmao momčad. Nekoliko puta je bio u dobrim situacijama, ali su ga Leovac i Oršić propustili bolje proigrati. Kako se susret bližio kraju, Dinamo je stiskao, ali pravu šansu nije uspio složiti.

A onda je u 90. minuti Bogojević igrao rukom kraj aut-linije s lijeve strane, Marin odlično ubacio iz slobodnog udarca, a sjajni Petković glavom od poda pogodio za konačnih 3:2.

Tako je Dinamo došao na koračić do novog naslova prvaka, iako igra u nastavku prvenstva ne ulijeva previše povjerenja. Jovićević i njegov stožer imaju ostatak prvenstva da nađu pravu igru prije kvalifikacija za Ligu prvaka koje ih čekaju krajem ljeta. One će se sve do play-offa igrati na jednu utakmicu i to je Dinamu velika šansa da osigura skupinu jednog od europskih natjecanja.

S ovakvom igrom - teško.

Pročitajte više