Dinamo spreman za pakao pred punim tribinama: "Euro je pokazao da ne pobjeđuje uvijek bolji"

Foto: Screenshot, Index

ZAGREBAČKI DINAMO večeras od 20:45 igra prvu službenu utakmicu u novoj euro-sezoni. U prvom susretu 2. pretkola Lige prvaka gostuje kod Vardara u Makedoniji.


Zlatko Kranjčar čeka svoj službeni debi nakon povratka na klupu "Modrih", a prvi izazov bit će mu bitka pred punim tribinama stadiona Filip II.

"Očekivanja su ista kao i kad smo počeli s pripremama i izvukli Vardar. Sve je usmjereno da učinimo dobar rezultat već u prvoj utakmici. Želimo ostvariti rezultat koji će nam omogućiti prolazak u sljedeće kolo. Gledali smo ih u dvije utakmice. Vrlo su dobro organizirani i čvrsti. Teže jednoj defanzivnoj igri s mogućnostima brže transformacije iz kontri i polukontri. Spremni smo na njihovu igru i nećemo si dozvoliti da kompromitiramo našu situaciju".

"Silno smo motivirani. Poštujemo makedonskog prvaka, ali spremni smo preskočiti svaku prepreku. Pun stadion će za nas biti motiv više. Bio bih zadovoljan i s remijem. Igrači su svjesni da neće biti lako".

Utakmicu je najavio i kapetan Domagoj Antolić: "Mi jesmo favoriti i mislim da smo kvalitetnija momčad, ali moramo biti oprezni jer Euro je pokazao da ne pobjeđuje uvijek bolji. Moramo biti sto posto koncentrirani i motivirani. Ne zanima nas previše Vardar. Ako ćemo biti pravi i na visokom nivou ne trebamo se brinuti za rezultat".

Prema najavama, Marko Pjaca bi mogao propustiti utakmicu. Kranjčar je potvrdio da hrvatskog reprezentativca muči prehlada zbog koje je propustio dio treninga, ali novine Dinamovog odvjetnika Hanžekovića jutros tvrde da je Pjaca već potpisao za Juventus za 25 milijuna eura, što su posljednjih dana najavljivali i talijanski mediji.

Kapetan Vardara: Već 20 dana razmišljamo samo o Dinamu, zanima nas samo pobjeda

 Na posljednjem treningu Vardara pojavila se skupina od nekoliko desetaka domaćih navijača koji su priredili bakljadu i najavili veliku podršku na utakmici.

Tijekom priprema za novu sezonu Dinamo je odigrao tri prijateljske utakmice i upisao dva remija s rumunjskim Steauom i Panduriijem te pobjedu protiv danskog velikana Kopenhagena prije šest dana. Vardar je u posljednjoj provjeri prije devet dana poražen od Maribora s 1:0, a tijekom lipnja je svladao poljsku Jagielloniju 2:1 i remizirao sa austrijskim Sturmom 1:1.

Kapetan Vardara Boban Grnčarov je uoči utakmice poručio: "Posljednjih 20 dana razmišljamo samo o Dinamu. Samo o njima pričamo svaki dan. Igramo pred našim navijačima i vjerujemo u pozitivan rezultat, a to je za nas pobjeda. Ne smijemo razmišljati o neuspjehu jer nas čeka težak uzvrat u Zagrebu. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost, njihov napadački trio je najopasniji. Imaju kvalitetne pojedince kojih se moramo paziti. Nadam se da ćemo odigrati kako najbolje znamo i doći do pobjede".

Očekivani sastavi

Pročitajte više