KRIMINAL U SPORTU

Dinamo to smo mi: Skupštinari, preuzeli ste financijsku odgovornost za pljačku

Screenshot: Dinamo to smo mi

DINAMO TO SMO MI, udruga članova kluba, bori se za prava koja su im uskraćena. Povodom povratka Zorana Mamića u klub i njegovog imenovanja sportskim direktorom objavila je poruku javnosti i članovima Dinamove skupštine, koju objavljujemo u cijelosti:

"Nakon što je svojedobno potvrđena prva optužnica protiv Zdravka Mamića, Zorana Mamića i Damira Vrbanovića, Skupština Dinama izglasala je odluku kako smatraju da Klub nije oštećen i time pokušala prejudicirati odluku suda u Osijeku. Pravomoćnost presude značit će da Skupštinari Dinama preuzimaju odgovornost za nastalu financijsku štetu. Kada presuda postane pravomoćna, u ime članova GNK Dinamo Zagreb, okupljenih u Udruzi članova GNK Dinamo “Dinamo to smo mi” tražit ćemo da 112 milijuna kuna štete solidarno podmire tadašnji članovi Skupštine čija smo imena svojedobno objavili. Ovih dana će dobiti i opomenu pred tužbu na kućnu adresu, obzirom da je #USKOK u žalbi ustvrdio kako je Klub kao Udruga građana vlasništvo svih članova.

U međuvremenu je sastav Skupštine izmijenjen, ali u Dinamu ta imena također, skrivaju. Ipak, kao i par puta do sad, uspjeli smo doći do aktualnog popisa članova Skupštine Dinama.

Ovih 80 ljudi javno pitamo, hoće li oni, obzirom da je nedavno potvrđena i druga optužnica za izvlačenje novca iz Dinama kaznenim dijelom udruživanjem u zločinački pothvat, na prvoj idućoj sjednici napraviti isto kao i u slučaju prve optužnice te preuzeti financijsku odgovornost na sebe štiteći bjegunca i njegovu vrhušku koja ih je nametnula članovima kluba?

Hoće li pokazati trunku razuma pa poslati zahtjev sudu za obeštećenje u slučaju pravomoćne presude?

Ako neće oni, to ćemo napraviti mi članovi, jer Dinamo - to smo mi!"

Pročitajte više