Dinamo za plasman u Ligu prvaka mora nastaviti nevjerojatan niz

Foto: Hina

SALZBURG je posljednja prepreka Dinamu za Ligu prvaka. Hrvatski prvak od 20:45 sati gostuje u Austriji, a prva utakmica završila je remijem 1:1.

Dinamo za prolazak ne smije izgubiti, a ako u tome uspije onda bi nastavio nevjerojatan niz - bila bi mu to 15. gostujuća utakmica u pretkolima bez poraza.

Naime, posljednji put je Dinamo na gostovanju u europskim kvalifikacijama izgubio još prije pet godina u Malmou 2:0, ali je i tim porazom izborio grupnu fazu Lige prvaka budući da je na Maksimiru ranije Šveđane pobijedio sa 4:1.

1828 dana bez poraza na europskim kvalifikacijskim gostovanjima

Od 23. kolovoza 2011. do danas je prošlo 1828 dana, a najbolja hrvatska momčad je u tom periodu ostvarila čak 12 pobjeda uz dva remija u tim utakmicama.

Niz je počeo protiv Ludogoreca gdje je remi 1:1 donio Rukavina, a iste sezone je Beqiraj zabio za pobjedu protiv Šerifa, a Tonel protiv Maribora.

Sezonu kasnije je Dinamo protutnjao Luksemburgom uz 5:0 pobjedu protiv Fole Esch, Moldavijom uz 3:0 pobjedom protiv Šerifa, a svladao je i Austriju s nedovoljnih 3:2 za prolazak dalje.

Samo je Molde zaustavio Dinamo u posljednjih 13 utakmica

U posljednjih 13 europskih kvalifikacijskih gostovanja Dinamo je pobijedio sve suparnike osim Moldea (3:3) prošle sezone. Iste godine su pali ponovno Fola (0:3) i Skenderbeu (1:2), a ove sezone je neuvjerljivom igrom svladao Vardar (1:2) i gruzijski Dinamo (0:1) na krilima dvostrukog strijelca Roga koji večeras igra posljednju utakmicu za Dinamo budući da će karijeru nastaviti u Napoliju.

Ako večeras nastavi niz, bilo kojim rezultatom osim remijem 0:0 ili rezultatom 1:1 koji mu donosi produžetke, Dinamo će šesti put u povijesti igrati u grupnoj fazi najjačeg europskog natjecanja.

Pročitajte više