DINAMOV TALENT ČEKA POZIV IZ ŠPANJOLSKE Zovu ga u reprezentaciju samo da ne izabere Hrvatsku

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

"DANI OLMO, španjolski talent u opasnosti", naslov je teksta madridske Marce u kojem upozoravaju da bi mladi napadač mogao prihvatiti poziv Hrvatske.

Olmo je prošle godine zatražio hrvatsko državljanstvo, što je zabrinulo Španjolce koji u njemu vide veliki potencijal za budućnost.

19-godišnjak koji je prije tri godine stigao iz Barcelone igra najbolju sezonu do sada. U 26 nastupa za Modre upisao je 6 golova i 6 asistencija, a svojim predstavama zaradio je pohvale hrvatskih nogometnih stručnjaka. Čak je i izbornik mlade reprezentacije Nenad Gračan priznao da bi ga odmah zvao u reprezentaciju, kad bi mogao.

Olmo bi tek za dvije godine mogao steći pravo igranja za Hrvatsku, nakon što odradi pet godina u svojoj drugoj domovini. Ranije je igrao za mlade španjolske selekcije, posljednji put još 2015. godine.


Marca tvrdi da se Davor Šuker aktivno uključio u akciju Olmo, kako bi talenta iz Barcelonine akademije dovukao u hrvatski dres.

Olmo i dalje želi igrati za Španjolsku, ali problem je što ga je izbornik do sada zaobilazio pa lokalni mediji sada pozivaju Savez da reagira i pozove Dinamovog napadača u U21 vrstu, kako bi ga odgovorili od ideje da zaigra u hrvatskom dresu. 

Španjolska mlada reprezentacija u četvrtak će objaviti popis igrača za nadolazeće utakmice.

Danijev otac Miquel Olmo, nekadašnji napadač i nogometni trener, za El Confindencial je rekao da, iako ima i hrvatsko državljanstvo te odlično govori hrvatski jezik, ipak sanja kako će mu sin igrati za moćnu "Furiju".  

 

 

Pročitajte više