HNL

Dinamov traženi razarač produljio ugovor: Nije samo do mene koliko ću ostati tu

Foto: Marko Lukunić / Pixsell

IVAN ŠUNJIĆ ove sezone natjerao je navijače Dinama da zaborave na, kako se mislilo, nezamjenjivog destruktivca i vođu momčadi Adrijana Ademija, europske velikane da ga dolaze gledati, a svoj klub da mu ponudi novi, poboljšani ugovor. Mladi (22) veznjak ga je prihvatio i potpisao do 2024. godine.

Ademijevom ozljedom strahovalo se od rupe na sredini terena, ali nju je sjajno ispunio Šunjić. Njegove partije u Europa Ligi protiv Fenerbahčea, Viktorije i posebno Benfice, bile su izvrsne.

Naravno, to nije promaknulo brojnim uglednim klubovima koji su na Dinamove europske utakmice slali skaute da snimaju Šunjića. Ali on je sada još čvršće vezan s Dinamom.

"Presretan sam zbog novog ugovora s Dinamom, to je moj klub od malih nogu, tako da mi je ovo veliki poticaj za dalje. Novi ugovor mi je znak da su u klubu zadovoljni sa mnom, a ja vjerujem da ću opravdati povjerenje i da ćemo svi zajedno na kraju biti zadovoljni." komentirao je Šunjić nakon potpisa ugovora. 

"Sigurno da mi se život bitno promijenio u posljednjih godinu dana otkako sam postao igrač Dinama, napravili smo povijesni uspjeh i nakon toliko godina izborili  europsko proljeće. Vjerujem da će pred nama biti još tako uspješnih sezona i želim biti dio toga. A siguran sam da će Dinamo biti sve bolji."

Istaknuo je da u njegovom novom ugovoru nema odštetne klauzule i dodao: "Ja sam ovim potpisom svima dao do znanja kako sam sretan ovdje, a vidim da su i u klubu sretni sa mnom. Gledajte, nogometno tržište varira, tako da to nije samo do mene. No ja se vidim samo u Dinamu, zato sam i potpisao na pet godina."

Sportski direktor Marijan Vlak izjavio je: 

"Dogovorili smo ugovor na pet godina, to je na tragu naše strategije da momčad ostane na okupu. Želimo je i pojačati, pa nam je važno zadržati važne igrače. Ivan je naše dijete, iz naše škole. U mlađim kategorijama je došao iz Zagreba, bio tu do juniora, pa se kalio u Lokomotivi i vratio se. Išao korak po korak, nije preskakao stepenice. I došao je gdje je zaslužio, a mi smo s njim dobili važnu kariku u budućnosti."

O onome što najviše zanima javnost rekao je:

"Još nemamo nikakvih konkretnih ponuda za naše igrače, ali ima puno upita. Vjerujemo da će ih biti i više, pa i da će se nešto konkretizirati. No, prvo čekamo ponude koje će zadovoljiti i klub i igrače."

Pročitajte više