Đoković: Čilić je u Pekingu igrao turnir života, spasila me kiša


 
SRPSKI tenisač Novak Đoković, pobjednik ATP turnira u Pekingu, otkrio je na press-konferenciji nakon finala da je njegova bolja, zrelija taktika presudila pobjednika u srazu s Marinom Čilićem.

"Marin je vjerojatno ovdje igrao svoj najbolji turnir u životu. Išao je na sve udarce, igrao vrlo agresivno, a i okolnosti su radile za njega. Bio sam svjestan svega toga", izjavio je ponovno treći tenisač svijeta označivši prekid meča pri 2:2, 40:40 rezultatu u prvom setu (Čilić je do tog trenutka propustio pet break-lopti, op. a.) vrlo važnim detaljem; do kraja prvog seta Čilić više nije dobio niti gema.

"Pokušavao sam u uvodnom dijelu meča biti strpljiv i čekati svoje šanse. Kiša mi je pomogla. Smirio sam živce i u pauzi dobro promislio o taktici u nastavku meča. Od trenutka kada sam ponovno zakoračio na teren bio sam drugi igrač".

S druge strane, Čilić je izrazio žaljenje zbog pauze:

"Uzeo mi je prekid više no što je uzeo njemu. Vratio se doista dobar. U drugom sam setu igrao dobro. Potvrđuju to tri servisa koja sam oduzeo. U dva sam navrata servirao za set, no u vrlo sam važnim trenucima promašivao lake poene te time gurnuo suparnika u pobjedu. Bio je Novak danas prilično postojan u igri i bolje koristio svoje šanse no što sam to činio ja. Najviše me bole svi oni breakovi koje nisam uspio oplemeniti na svom servisu".

"Ipak, mislim da sam igrao dobro tijekom cijelog turnira i prilično sam sretan zbog toga. Pobijediti Nadala pa Davidenka u dvama uzastopnim mečevima bilo je nevjerojatno, a pogotovo proboj u finale. Zadržao sam svježinu za nadolazeće turnire i radujem se sljedećem nastupu u Šangaju".

Na tamošnjem turniru Masters 1000 serije najbolji će hrvatski tenisač u prvom kolu zaigrati protiv Čeha Tomaša Berdycha.

Pročitajte više