tenis

Đoković nakon nevjerojatne pobjede: Ne znam kako mi je to uspjelo

Foto: Gulliver / Getty Images

NOVAK ĐOKOVIĆ čudesno je slavio u polufinalu Mastersa u Cincinnatiju.

Nije nakon tri sata pobijedio preokretom samo odličnog protivnika Roberta Bautistu-Aguta (4:6, 6:4, 7:6), nego i nepodnošljive bolove. I to bolove koje je trpio po raznim dijelovima tijela.

Prvo su krenuli ozbiljni želučani problemi. Đoković se u prvom setu previjao uz bolnu grimasu držeći se rukom u predjelu trbuha za vrijeme igre, zbog čega je napravio par velikih grešaka. Kada više nije mogao trpjeti bolove, zatražio je tabletu protiv bolova. 

Dječak koji nosi ručnike dostavio mu je tabletu za koju su mnogi mislili da je protiv bolova u vratu, koji su također mučili Đokovića tijekom meča. Međutim, tableta je bila protiv želučanih bolova i pomogla je Đokoviću jer je ubrzo nakon što ju je popio prestao držati se za trbuh te zbog toga raditi greške. 

Đokoviću je to ipak bio tek početak velikih zdravstvenih tegoba. Nakon prvog seta Đoković tražio je liječnički time-out. Fizioterapeut mu je morao izmasirati vrat koji je zbog bolova micao teškom mukom. Đoković je tri puta tražio masaže bolnog vrata.

Usprkos svemu navedenom i sjajnom protivniku, Đoković je fenomenalnom igrom do kraja izborio finale protiv Miloša Raonića.

Nakon nevjerojatne pobjede Đoković je bio samokritičan: "Jako čudan meč. Ne znam kako sam pobijedio. On je bio bolji igrač. Nisam se uopće dobro osjećao na terenu. Ako pogledate koji segment moje igre i tijela, ali sam nekako pregrmio. Ipak, pobjeda je pobjeda. Zadovoljan sam."

Pročitajte više