Đoković organizira turnir "Jugoslavije": Priznajem, jugonostalgičar sam

Foto: Facebook 

NAJBOLJI tenisač svijeta Novak Đoković krenuo je u obranu titule Wimbledona, a nakon prvog dana turnira u razgovoru za B92 najavio je zanimljiv projekt. Đoković je istaknuo da radi na organizaciji humanitarnog turnira s tenisačima iz država koje su nastale raspadom Jugoslavije. Ideja je, kaže Nole, daleko od realizacije, ali dobra volja postoji. 

"Razgovarali smo o tome, ali nismo odredili datum. Ove sezone zbog gustog rasporeda to neće biti moguće, ali možda postoji šansa za iduću godinu. Moramo se uskladiti", rekao je Nole i objasnio kako se rodila ideja:

"Zbog prijateljstva kojeg između sebe imamo na Touru, želimo širiti poruku tolerancije ali i zajedništva u zemljama bivše Jugoslavije. Svi znamo koliko je prisutnih tenzija od raspada te zemlje, a sport je jedno od rijetkih područja u životu koja ujedinjuje ljude. Razgovarali smo s hrvatskim tenisačica kao i tenisačima iz Bosne i Hercegovine. Svi su prihvatili. Trebaju nam još i Slovenci"

Na pitanje je li jugonostalgičar iako se rodio 1987. godine, četiri godne do raspada zemlje, Novak je odgovorio:

“U neku ruku i jesam, priznajem. Zbog svojih godina nisam iskusio najbolje godine bivše Jugoslavije, o kojoj sam slušao od svojih roditelja i drugih koji su živjeli u to vreme, uz viši standard i kriterije društva.

"Iako nisam živio u Jugoslaviji, osjećam povezanost jer imam obitelj u Srbiji, ali i u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Nikada se nisam previše uplitao u političke teme, nisam imao ni neugodnosti u tenisu s tenisačima iz bivše Jugoslavije, već baš naprotiv, sjajne odnose. Čak i kada su se potezale te osjetljive teme, svi su bili istog mišljenja, a to je da rat nikome ništa dobro nije donio" 

Pročitajte više