Đoković: Ove užasne stvari su najbolji podsjetnik da se moramo držati zajedno

Foto: Screenshot Twitter

SRPSKI tenisač Novak Đoković osmi put u karijeri osvojio je Australian Open nakon što je u nedjelju u finalu svladao Austrijanca Dominica Thiema sa 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 poslije četiri sata igre.  

Đoković je stigao do 17. naslova na Grand Slam turnirima, ispred njega su Roger Federer s 20 i Rafael Nadal s 19 titula. Također, Đoković će u ponedjeljak ponovno preuzeti prvo mjesto na ATP listi.

Nakon što je podigao pehar pobjednika Đoković je održao emotivan govor.

''Na početku 2020. godine dogodile su se neke užasne stvari. Veliki požari u Australiji, sukobi u svim dijelovima svijeta, ljudi umiru svakoga dana, a jedna osoba koju sam smatrao jako bliskom, koja mi je bila mentor, umrla je skupa sa svojom kćerkom'', prisjetio se Novak Kobea Bryanta pa je nastavio:

''Želio bih reći da je ovo podsjetnik za sve nas kako bi se trebali držati zajedno danas više nego ikada. Moramo biti sa svojim obiteljima i uz ljude kojima je stalo do nas. Naravno, tenis je profesionalni sport i mi se natječemo jedni protiv drugih i dajemo sve od sebe, ali jasno je da postoje puno važnije stvari u životu i bitno je biti svjestan svega i skroman zbog svega što se dešava oko nas.''

Pročitajte više