Hrvatska reprezentacija

Dalić može računati na tri reprezentativca iz Serie A unatoč zabranama

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

S izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije Zlatkom Dalićem jutros je na letu za Istanbul bilo samo šest reprezentativaca.

Hrvatska će u najvećem turskom gradu u srijedu u 18:45 odigrati prijateljsku utakmicu protiv Turske. Za Hrvatsku je najvažnije kako su na letu bili Milan Badelj i Marcelo Brozović, igrači iz talijanskih klubova Genoe i Intera kojima su lokalne vlasti zabranile putovanje na reprezentativna okupljanja.

Perišić je letio izravno za Istanbul

Badelj je već jučer sletio u Zagreb, dok je treći hrvatski Talijan Ivan Perišić otputovao izravno za Istanbul kao i većina reprezentativaca.

Uz dvojicu navedenih, iz Zagreba su zajedno s izbornikom put Istanbula krenuli Mislav Oršić, Dario Melnjak, Mateo Kovačić i Domagoj Vida.

Livaković i Petković još se nadaju nastupu protiv Portugala

Izbornik Dalić je pred put u Tursku aktivirao čak pet pretpoziva za Tomu Bašića, Lovru Kalinića, Marina Pongračića, Antonija Mirka Čolaka i Josipa Juranovića. Poznato je kako će iz momčadi zbog koronavirusa izbivati Dominik Livaković i Bruno Petković, Šime Vrsaljko je ozlijeđen, a Andrej Kramarić i Ante Rebić su dobili poštedu.

Za Livakovića i Petkovića postoji mogućnost nastupa protiv Portugala u Ligi nacija na Poljudu 17. studenoga. Prije toga će Hrvatska u pretposljednjem kolu Lige nacija gostovati kod Švedske 14. studenoga.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više