NBA

Dok se Hrvatska sramoti, njen najbolji igrač rastura u NBA-u: Babo opet na 20

Foto: Gulliver / Getty Images

BOJAN BOGDANOVIĆ odigrao je još jednu odličnu utakmicu za pobjedu Indiane u najjačoj ligi svijeta, dok je Hrvatska bez njega izgubila od Poljske i tako ostala bez SP-a.

Pacersi su pobijedili Pelicanse 126:111, pri čemu je najbolji hrvatski košarkaš zbog za njega neobičnog problema s osobnim greškama, u igri proveo samo 25 minuta. Ali zabio je dovoljno poena (20) da postane drugi najbolji strijelac utakmice. Iz igre je gađao 7/14, trice 3/5, a dodao je pet skokova, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu. Sažetak utakmice pogledajte ovdje

Međutim, Anthony Davis, glavni adut s druge strane, igrao je također malo, tek 20 minuta. Prema najavama, takvu minutažu imat će do kraja sezone. 

Bogdanović je puno pomogao Indiani da dođe do sedme pobjede u zadnjih osam utakmica i tako nastavio sjajan niz koji mu je prije 12 dana donio naslov igrača tjedna u Istočnoj konferenciji, kada je s prosjekom od 22,5 poena po utakmici Pacerse vodio do četiri pobjede zaredom. U oba posljednja meča Bogdanović je ubacio po 20 poena.

Sada je njegov učinak bio iznimno važan za veliki preokret Indiane. Naime, New Orleans je u prvom dijelu vodio i 20 razlike, da bi na poluvrijeme otišao s 13 poena prednosti. U trećoj četvrtini Wes Matthews, kojem su Pacersi već treća momčad ove sezone (nakon Mavsa i Knicksa), postiže 15 od svoja ukupno 24 poena, čime je Indiana preokrenula rezultat.  

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više