Domenech: Ne bojim se otkaza

UOČI subotnje utakmice protiv Rumunjske u Conastanti u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine, izbornik francuske nogometne reprezentacije Raymond Domenech rekao je da se ne brine za svoj posao.

Neprolazak skupine na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj i tek tri osvojena boda nakon dva kola u dvije dosad odigrane utakmice kvalifikacijskog ciklusa za SP gurnuli su Domenecha na rub ponora, te bi mu utakmica s Rumunjskom mogla biti posljednja za kormilom "tricolora".

"Jedino o čemu razmišljam je kako se kvalificirati na Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Rekao sam to već i prije i ponovit ću opet, kvalifikacije ne ovise o samo jednoj utakmici i ima još utakmica nakon ove", izjavio je Domenech.

Podršku aktualnom izborniku dao je i kapetan momčadi Patrick Vieira. "Igrači i svi službenici Francuskog saveza moraju Domenechu pružiti potpunu potporu. On mora ostati do samog kraja kvalifikacija i dovršiti započeti posao", rekao je Vieira.

Predsjednik Francuskog nogometnog saveza Jean-Pierre Escalettes ranije je izjavio da će se o pitanju izbornika odlučivati nakon utakmice s Rumunjskom. Francuski mediji nagađaju da su glavni favoriti za Domenechovog nasljednika Didier Deschamps i Laurent Blanc.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više