Dominacija odbojkašica Mladosti. Osvojile novi naslov, bez poraza su dvije godine

Foto: Igor Soban/PIXSELL

ODBOJKAŠICE Mladosti šesti put zaredom osvojile su naslov prvakinja Hrvatske te su došle do ukupno 18. titule u povijesti hrvatskih prvenstava. Protiv Dinama u trećem finalnom susretu doigravanja još su jednom demonstrirale vrhunsku igru i pobijedile u svom Domu odbojke 3:0 (25:12, 25:14, 25:17) nakon sat i tri minute igre. Mladostašice su tako već pune dvije godine bez poraza u domaćem prvenstvu. Mladost je i prva dva finalna meča dobila bez izgubljenog seta.

Dinamo je pokušavao, ali Mladost je bila prejaka. Trener Mladosti Miodrag Stojaković nije puno eksperimentirao, već je u utakmicu ušao s najjačim snagama. Karla Antunović je bila organizatorica igre, Andrea Mihaljević korektorica, libero Izabela Štimac, srednje blokerice Astrid Popić i Aida Mehić te primačko-pucački par Josipa Matrković i Katarina Pavičić. 

Stojaković: Uspjeli smo ostvariti cilj

Nakon prva dva seta dominacija Mladosti se nastavila i u trećem setu, u kojem su, doduše, gošće čak i vodile u uvodnom dijelu te dionice. No na kraju je Mladost i taj set odvela lagano do kraja, do 25:17 za konačnih 3:0 i još jednu titulu prvakinja Hrvatske. Zlatne medalje odbojkašicama Mladosti dodijelio je predsjednik HOS-a Frane Žanić, a brončane je igračicama Dinama predao stručni tajnik HOS-a Ivan Donald Marić.

"Uspjeli smo ostvariti zacrtane ciljeve, pobijedili u sva tri finalna susreta s po 3:0, mislim potpuno zasluženo. Ovo je prava nagrada djevojkama za mukotrpan cjelogodišnji rad", rekao je nakon pobjede trener Mladosti Stojaković.

Pročitajte više