Šok u Španjolskoj: Čop se zakačio s pola momčadi, trener ga potjerao na tribinu

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAJBOLJI strijelac Sporting Gijona utakmicu protiv Eibara (nedjelja, 18:30) pogledat će s tribine. Duje Čop nije se našao među 20 igrača koje je trener Abelardo pozvao za sutrašnji susret, a klub nije ponudio nikakvo objašnjenje. Mundo Deportivo tvrdi da je u pozadini njegov sukob s nekoliko suigrača.

Čop je započeo 17 utakmica za Sporting ove sezone i najbolji je klupski strijelac, a španjolski novinari tvrde kako je ovo bio dosad najdrastičniji te vjerojatno najteži Abelardov potez koji je morao povući otkad je na klupi. Razlog je Čopovo ponašanje prema suigračima, tvrde da se zakačio s nekoliko članova prve momčadi istodobno.

Čop vs Isma Lopez, Douglas, Babin

Na utakmici protiv Villarreala zakačio se sa siugračem Ismom Lopezom zbog nekih njegovih riješenja u prvom poluvremenu utakmica, a protiv Las Palmasa žestoko se posvađao s Brazilcem Douglasom, tvrde izvori bliski klubu.

Na toj utakmici zakačio se i s Babinom, a trener ih je obojicu izvadio u razmaku od 60. do 65. minute, osobito čudi vađenje najboljeg stijelca jer je Sporting u tim trenucima gubio 1:0.

Posljedično Sporting je u nizu od četiri uzastopna poraza i nalazi se u zoni ispadanja, a Abelardo će ovim potezom pokušati prodrmati uspavanu momčad. Španjolski novinari zapitkuju se je li pametno riješiti se najboljeg igrača. Čop je ove sezone zabio šest komada i dvaput asistirao u 17 utamica u kojima je krenuo od prve. Pucao je prema suparničkim golovima više puta ove sezone od ostatka momčadi zajedno i zato je ova Abelardova odluka dodatno šokirala Španjolce.


 

 

Pročitajte više