REGIJA

Dušan Tadić: Moramo se pogledati u ogledalo i shvatiti da se nogomet igra s loptom

Foto: EPA

SRBIJA i Turska odigrale su 0:0 u Beogradu u drugom kolu Lige nacija B lige. Poslije dva kola Srbi imaju bod jer su u prvom kolu 3:1 poraženi u Moskvi kod Rusije.

Za mjesec dana igraju protiv Norveške u doigravanju za Europsko prvenstvo 2021., no u njihovoj igri puno toga nije dobro, što je priznao Dušan Tadić, jedan od najboljih srpskih nogometaša.

"Prije svega, prvo poluvrijeme uopće nismo igrali dobro. Moramo se pogledati u ogledalo i shvatiti da se nogomet igra loptom. Želja i htijenje nisu sporni, ali napad mora počinjati od obrane, a obrana od napada. Moramo igrati da bismo spojili nekoliko dodavanja i tada možemo napraviti problem bilo kojoj reprezentaciji. Ako to ne napravimo, to se neće dogoditi, moramo biti svjesni", rekao je za SportKlub.

Srbija je drugo poluvrijeme igrala bez isključenog kapetana Aleksandra Kolarova.

"Kad radimo presing, to kreće od napadača. Ako to ne radimo dobro, obrana će biti izložena. Sve moramo raditi zajedno, pogledati se u ogledalo kako bismo imali više karaktera jer igramo nogomet zato što ga volimo. Lopta treba biti naš prijatelj, a ne neprijatelj. Nije izgledalo kako smo htjeli, tako da uvijek tražimo više, ali dobro, ovu utakmicu smo skoro cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem manje. Dobro je što u toj situaciji nismo primili gol, ali očekujem da ćemo pružiti još puno više toga."

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više