Dva dana nakon što je ispao iz Lige prvaka, PSG za ogroman novac dovodi Mourinhov otpadak

Foto: Guliver Image/Getty Images

A SEZONA je počela tako dobro. PSG je u ljetnom prijelaznom roku za 400 milijuna eura doveo dva prava kapitalca - Neymara i Mbappea - a sve s ciljem da napokon naprave neki značajniji rezultat u Europi. U Francuskoj pravog rivala nemaju, na redu je bila Liga prvaka. I počelo je odlično. U Le Championnatu Parižani su se poigravali s protivnicima, a u europskoj konkurenciji grupnu fazu završili su kao prvi, ispred Bayerna.
 
A onda je došla osmina finala i u samo dvije utakmice katarskim vlasnicima i svim navijačima srušila se cijela sezona. Real je bio bolji u dvije utakmice i PSG je drugu godinu zaredom zaustavljen već u osmini finala. Puno premalo za silna očekivanja potkrijepljena s milijardu eura spiskanih u manje od sedam godina.
 
No, uprava kluba samo dva dana nakon za njih tragičnog ispadanja od Madriđana odlučila se za jedan pomalo neuobičajen potez koji se sigurno neće previše svidjeti navijačima.
 
Francuski i engleski mediji pišu kako se klub s Parka prinčeva sve dogovorio s veznim igračem Manchester Uniteda i belgijske reprezentacije, Marouaneom Fellainijem, kojeg bi se navijači Crvenih vragova vrlo rado riješili. 
 
S druge strane, PSG ga želi u svojim redovima i namjerava mu ponuditi četverogodišnji ugovor prema kojem bi zarađivao 4,5 milijuna funti godišnje.
 
Isti izvori prenose kako će Fellainijev agent uskoro sjesti s čelnim ljudima PSG-a kako bi dogovorili posljednje detalje suradnje. Podsjetimo, Fellaini ima važeći ugovor s Unitedom do ovog ljeta, tako da će u Francusku doći kao slobodan igrač. PSG tako neće morati platiti odštetu Englezima, ali godišnja plaća koju će imati Belgijac čini se kao ogromna s obzirom na to da čupavi veznjak već duže vrijeme nije u planovima Josea Mourinha.
 
Fellaini je ove sezone u Premiershipu nastupio svega 12 puta i postigao je tri pogotka. U United je stigao iz Evertona u ljeto 2013. godine kad je David Moyes preuzeo slavni engleski klub.
 

Pročitajte više