Dvije godine je čekao F1 pobjedu da bi poslao dirljivu poruku: "Ovo je za Julesa!"

Foto: Hina

AUSTRALAC Daniel Ricciardo oduševljen je nakon prve pobjede u sezoni i smatra da mu je karma vratila za Monako gdje ga je momčad iznevjerila prilikom promjene guma i poklonila Hamiltonu pobjedu.

Ricciardo je pobjedu čekao još od VN Belgije 2014., a ove godine bio je blizu u Španjolskoj, Monaku i Singapuru. Australac je naglašavao da će mu se loša sreća kad tad vratiti, a upravo to mu se dogodilo u Maleziji gdje je Hamiltonu u sigurnom vodstvu otkazao Mercedesov motor.

"Bila je to izazovna utrka", rekao je Ricciardo nakon pobjede: "Lewis je vodio i imao problema. Nisam od onih koji puno vjeruju u karmu, ali u Monaku je bilo obrnuto pa ću ovu pobjedu itekako prihvatiti, bez uvrede Lewisu. Bilo je vrlo emocionalno dvije godine biti bez pobjede. Ove godine došli smo blizu, a prije dva tjedna u Singapuru sam rekao da ću pobijediti ove godine. I eto, pobijedio sam na ovoj utrci".

"Veliko hvala svima u Red Bullu i svima koji su me podržavali na ovom putu, mami, tati, sestri. Jako sam zahvalan na svemu, nevjerojatno je, blago rečeno"; dodao je Ricciardo koji je učvrstio svoje treće mjesto u poretku vozača na kojem je završio i 2014.

Daniel Ricciardo svoju je pobjedu posvetio tragično preminulom Julesu Bianchiju koji je na kišnoj utrci u Japanu 2014. doživio tešku nesreću od čijih je posljedica preminuo u 17. srpnja 2015.


"Želim ovu pobjedu posvetiti Julesu. Čekao sam pobjedu kako bih ju mogao posvetiti njemu. Moj se život nakon te nesreće definitivno promijenio. Izuzetno sam zahvalan i cijenim sve što imam. Ovu pobjedu posvećujem njemu", rekao je Ricciardo.

Australac se prije Hamiltonova odustajanja, koje je izazvalo virutalni sigurnosni automobil, othrvao pritisku momčadskog kolege Verstappena koji ga je pritiskao na novijim gumama.

"Bilo je pošteno i čisto s Maxom, bilo je zabavno. To je bio najbolji dio, mislim da smo oboje uživali. Siguran sam da bi i on volio biti na ovoj poziciji, ali je ujedno i iskren i pošten i mislim da danas oboje možemo hodati uzdignutih glava", rekao je Ricciardo.
 

Pročitajte više