Dvije osobe ozljeđene u sukobu hrvatskih i slovenskih navijača

NA NOVINSKOJ konferenciji u Mariboru glasnogovornik PU Maribor Boris Bajec rekao je kako se jedini veći incident dogodio prije utakmice, oko 18 sati ispred jednog kafića. U incidentu je sudjelovalo oko 40 osoba, od kojih su neke bila naoružane s palicama. Domaći navijači došli su se obračunati s hrvatskima jer je ispred kafića bio parkiran automobil s hrvatskim oznakama. Napadači su napali goste lokala a zatim i porazbijali kafić.

U sukobu su dvije osobe zadobile ozljede, jedan od gostiju kafića lakše je ozlijeđen, a jedan od napadača zadobio je teške ozljede glave. Policija je privela šest osoba.

Delo piše i kako je u kafiću bio nekadašnji kapetan Maribora i igrač zagrebačkog Dinama Zoran Pavlović, koji je dobio kamenom u glavu.

Na stadionu su policajci zamijetili petoricu slovenskih navijača, koji su palili baklje, te osim njih prijavili i dvojicu hrvatskih državljana zbog trganja stolica na stadionu.

Nakon utakmice autobus hrvatske reprezentacije pogodio kamen

Nakon završetka utakmice, nakon što su se svi ukrcali te umorni krenuli prema Hrvatskoj, izvan stadiona, autobus hrvatske reprezentacije pogodio je neidentificirani predmet, a pretpostavlja se da se radi o kamenu. Naši se nisu zaustavljali niti su zvali policiju, već su nastavili put. Prvotno se pretpostavljalo da se radilo o kamenu bačenom od strane slovenskih navijača.

Davor Gavran, glasnogovornik HNS-a, za Index je rekao kako je vrlo teško reći da se radi o namjernom bacanju kamena autobus, a kamoli o kamenovanju. Nije mogao reći ni koji točno dio autobusa je pogodio kamen.

"Mi smo čuli kad je zazvonio jedan udarac u autobus, ali poslije sam pregledao autobus i nisam vidio nikakva oštećenja. Da smo vidjeli barem jednog slovenskog navijača ili manju grupicu, onda bismo možda i sumnjali da se radi o namjernom bacanju kamena. Ovako nam se čini da je kotač autobusa odbacio neki kamen u autobus", rekao je Gavran.

Glasnogovornik HNS-a je napomenuo da su imali odličan tretman slovenske policije i da izvan stadiona nisu imali nikakvih problema. Kaže da je napeta atmosfera bila jedino na stadionu zbog žestokog navijanja.

H.A./D.M.
Foto: arhiva

Pročitajte više