Dvoransko EP: Uhovu zlato u skoku u vis

RUSKI skakač u vis Ivan Uhov (24) osvojio je zlatnu medalju na Dvoranskom prvenstvu Europe u Parizu preskočivši najbolju visinu sezone: 2.38 metara.

Rus je odbio skakati na 2.40, visini na kojoj je Čeh Jaroslav Baba rušio letvicu treći put nakon što je po jednom pokušavao na 2.36 i 2.38, te naložio podizanje ljestvice na 2.44 metra, visinu svjetskog rekorda. U još jednom ovosezonskom nastojanju rušenja Javiera Sotomayora opet je bio neuspješan.

"Znam da sam u formi za svjetski rekord ove sezone i konačno ga želim srušiti. Nažalost, danas smo imali previše skokova kroz finalno natjecanje i nisam sačuvao dovoljno energije", rekao je Uhov.

Sjajni je Rus izjednačio vlastiti rezultat sezone u dvorani, a do 2.44 rušio je samo jednom u osam pokušaja, na visini 2.29.

Srebrni Čeh Baba i bronačni Rus Aleksandr Šustov došli su do 2.34 metra.

Zlato je u skoku u dalj osvojio Nijemac Sebastian Mayer skokom od 8.16 metara. Četvrto je mjesto zauzeo 21-godišnji Francuz Teddy Tamgho, koji je skočio 7.98 metara. Njegova je osnovna disciplina ipak troskok, u kojem će sutra, posljednjeg dana natjecanja, nastojati osvojiti zlato i srušiti vlastiti svjetski rekord u dvorani (17.91), postignut prije dva tjedna u Aubiereu.

Pročitajte više