Ecclestone: Briatore neće biti moj nasljednik

BERNIE Ecclestone, voditelj natjecanja Formule 1, tvrdi da njegov talijanski prijatelj Flavio Briatore nema aspiracija za tu dužnost.

Ecclestone je blizak prijatelj s Briatoreom, koji je ušao u svijet Formule 1 krajem osamdesetih godina, te je još uvijek šef Renaultove momčadi. Uz Formulu 1, povezuje ih i nogomet, odnosno biznis. Naime, obojica su vlasnici londonskog drugoligaša Queens Park Rangersa.

Dvadeset godina stariji Ecclestone (77) još uvijek nema namjeru povući se s pozicije šefa Formule 1. Kada bi se za to i odlučio, kaže da ga jedan čovjek ne bi mogao zamijeniti. Pa čak niti Briatore.

"Ne vjerujem da je Briatore uopće i zainteresiran za taj posao. Njegovi su prioriteti sasvim drukčiji od mojih",  podvukao je Ecclestone, te je usporedio dvojicu trenutno najeksponiranijih vozača u utrci za naslov prvaka.

"Räikkönen i Hamilton su potpuno suprotni tipovi. Hamilton privlači svu pažnju jer voli puno pričati. Kimi je sasvim drukčiji. Nitko ne može niti naslutiti što će učiniti iz sezone u sezonu. Zbog toga je jako teško predvidjeti kakak će tijek imati njegova karijera u budućnosti"

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više