EGIPATSKI KRALJ ENGLESKE Mohamed Salah rekordom potvrdio titulu najboljeg strijelca lige

Foto: Getty Images / Guliver Image

NESTVARNA je sezona iza Mohameda Salaha, jednog od najboljih nogometaša svijeta. Egipatski majstor i danas je zabio u pobjedi Liverpoola nad Brightonom (4:0) u posljednjem, 38. kolu Premier lige i tako s 32 pogotka odnio titulu najboljeg strijelca lige ispred Harryja Kanea (30). 

Salah je zabio za 1:0 u 26. minuti, a u 53. je upisao asistenciju kod pogotka Solankea. 
 
Bivši igrač Basela, Chelseaja, Fiorentine i Rome do sada je u sezoni zabio ukupno 43 gola i 15 asistencija u 50 odigranih utakmica, a čeka ga i finale Lige prvaka 26. svibnja protiv Reala u Kijevu. 
S 32 gola Salah je postao prvi igrač u povijesti Premier lige koji je zabio toliko pogodaka u jednoj sezoni. Također, postigao je barem jedan pogodak protiv čak 17 ekipa u prvenstvu, a nije uspio samo protiv Manchester Uniteda.
U prosjeku, 25-godišnji Egipćanin zabija ove sezone svake 93 minute. Samo dva puta tijekom sezone dogodilo mu se da veže tri utakmice bez pogotka - Spartak, Newcastle i United krajem rujna i početkom listopada te u finišu sezone protiv Stokea, Rome i Chelseaja. 
 

 
O njegovom nastupu u finalu Lige prvaka kao i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ovisit će osvajanje Zlatne lopte za najboljeg nogometaša na svijetu, a mnogi bi ga željeli vidjeti s nagradom u rukama jer ono što je ove sezone radio na terenima diljem Otoka i Europe doista ostavlja bez daha. 

Pročitajte više