Ekipno zlato za stolnotenisače, bronca za stolnotenisačice

HRVATSKI stolnotenisači osvojili su ekipno zlato, a stolnotenisačice broncu, kao prve hrvatske medalje na 11. zimskim igrama mladeži AlpeJadran u austrijskom Villachu, na kojima sudjeluje 1800 mladih sportaša iz Švicarske, Njemačke, Austrije, Italije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

Tomislav Zubčić, Alen Jelžabetić i Andrej Kaćina opravdali su očekivanja svog trenera Borisa Baničeka osvajanjem zlatne medalje i pobjedom u svih osam dvoboja, u kojima su izgubili samo jedan pojedinačan susret. U prednatjecanju naši stolnotenisači su svladali Zalu (3:0), Veneto (3:1), Burgenland (3:0), Lombardiju (3:0), Baranju (3:0) i Gornju Austriju (3:0). U završnoj fazi bili su bolji od Slovenaca sa maksimalnih 3:0, dok finalni dvoboj protiv vršnjaka iz Bavarske nisu morali igrati jer su im se protivnici otrovali hranom.

Stolnotenisačice Darija Grudić, Sanja Pauković i Sunčica Vugrinec sa trenerom Nikicom Vukeljom osvojili su na kraju brončano odličje, zahvaljujući pobjedama nad Lombardijom (3:0), Štajerskom (3:2), Gyoer (3:0), Gornjom Austrijom (3:2), Burgenlandom (3:0) i Friuli-Venecijom (3:1). Dva poraza protiv Slovenki (2:3) i Bavarki (2:3) nisu se mogle izbjeći jer se ipak radi o starijim igračicama, no i brončana medalja je veliki uspjeh za našu mladu vrstu. Priliku za nova odličja stolnotenisačice i stolnotenisači će imati u pojedinačnoj konkurenciji, pogotovo mladići kod kojih je Zubčić postavljen za prvog nositelja, Jelžabetić za trećeg, a Gaćina za četvrto. Završnica pojedinačnog stolnoteniskog turnira, kao i turnira parova, igrat će se u četvrtak ujutro.

Hrvatski Alpinci odradili su na stazi u Gerlitzenu veleslalomsku utrku, a zbog vrlo loših uvjeta - guste magle i obilnog snijega, vozila se samo jedna, a ne dvije utrke. Tin Široki je zauzeo sedmo mjesto, Danko Marinelli je bio deseti, a Ivan Olivari, još nedovoljno zaliječen od ozljede, na kraju je bio 20. Prema riječima trenera Mateja Čuješa postignuti rezultati su optimalni, budući da su se sva trojica naših Alpinaca u punom treningu za važna natjecanja na kojima će skupljati FIS bodove, pa se tako već nakon odvoženog veleslaloma otputovali u Francusku.

Hrvatski predstavnici u skijaškom trčanju danas su imali na programu štafetne utrke - djevojčice su trčale stazu od 3x4 kilometra, a dječaci 3x6. Ana-marija Brajdić, Marina Kovačec i Nikolina Kufner su zabilježile odlični rezultat, zauzevši 7. mjesto u konkurenciji 13 štafeta, dok su Andrija Mamuzić, Marijo Naglić i Andro Brozinić bili 10. Njihovi rezultati dobiveni na važnosti ako se zna da su u prosjeku barem dvije godine mlađi od ostalih natjecatelja.

Nažalost, hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu i danas je zabilježila dva poraza, pa su u svojoj skupini A zauzeli posljednje mjesto. Najbolju igru do sad pokazali su u dvoboju protiv vršnjaka iz švicarskog kantona Ticino (1:3), a potom je uslijedio težak poraz (0:11) protiv Slovenaca, pa ih u četvrtak ujutro u 7 sati očekuje zadnji dvoboj na turniru sa posljednjeplasiranom reprezentacijom iz B skupine.

Pročitajte više