NBA

Embiid izludio Utah i Bogdanovića, oni pobjesnili zbog suđenja

Foto: AP Photo/Matt Slocum/Guliver

JOEL EMBIID odigrao je još jednu sjajnu utakmicu u pobjedi Philadelphia 76ersa nad Utah Jazzom 131:123.

Bio je to ogled prvoplasiranih momčadi u svojim konferencijama, a Jazz je bio nadomak pobjede. Ipak, ukazao se Joel Embiid i šest sekundi prije kraja pogodio tricu preko Bojana Bogdanovića kojom je izborio produžetak, gdje su Sixersi bili uspješniji. Kamerunac je utakmicu završio s 40 poena i 19 skokova, što mu je deveti put da je u dresu Sixersa odigrao susret s barem 40 poena i 15 skokova. Preskočio je Charlesa Barkleyja koji je s osam takvih partija bio najuspješniji igrač Philadelphije otkad je uvedena trica.

Video: Arenasport

Pola minute prije kraja produžetka zbog prigovaranja sucu drugu tehničku zaradio je najbolji igrač Jazza Donovan Mitchell, zbog čega je izbačen s terena. Utakmicu je završio s 33 poena, osam skokova i šest asistencija, a kasnije se obrušio na suđenje.

"Prije svega, svaka čast Sixersima. Odigrali su žestoku utakmicu. Embiid je bio na standardnom nivou, dobra su ekipa, ali je teško kad ti utakmicu oduzme netko drugi. Nisam netko tko će kriviti suce, no ovo izmiče kontroli. Ne razumijem, korektni smo, ne bunimo se, ne ljutimo se, dajemo sve od sebe, ali je činjenica da nas konstantno za*ebavaju. Po mom mišljenju, pobijedili smo ovu utakmicu, no još jednom čestitam Philadelphiji", rekao je Mitchell.

Sličnog je mišljenja bio i njegov suigrač Rudy Gobert.

"Naši dečki ne dobivaju prekršaje kakve ostatak j*bene lige dobiva. Možda neki ljudi ne žele da ostvarujemo najbolje moguće rezultate i to me razočarava. Tri puta zaredom Mike Conley je naočigled bio fauliran pod košem, ali suci se nisu oglasili. S druge strane, u njihovu su korist dosuđivali nevidljive prekršaje. To je jako nepošteno i prema nama i prema košarci, nadam se da će pogledati utakmicu kada dođu kući i da će ih biti sram. Poštujem suce, ali ovo danas je bilo preočito", završio je Gobert i istaknuo kako vjeruje da imaju loš tretman kod sudaca zbog toga što je Utah malo tržište.

Bojan Bogdanović za Jazz je igrao 34 minute i zabio 18 poena uz pet skokova.

Pročitajte više