Emotivan govor novog predsjednika Hajduka: Evo što je rekao o ciljevima i odnosu s HNS-om

Foto: HNK Hajduk (Miro Gabela)

HAJDUKOV novoizabrani predsjednik je Jasmin Huljaj (48). Službeno je javnosti predstavljen danas u ranim popodnevnim satima u Bijelom salonu poljudskog stadiona.

Tiskovnu konferenciju uvodnim je izlaganjem otvorio predsjednik Nadzornog odbora Slaven Marasović. Nakon što je pojasnio proces javnog natječaja, na koji se prijavilo 103 kandidata i na temelju kojeg je izabran novi čelnik Uprave, riječ je prepustio Jasminu Huljaju.

"Izuzetna mi je čast preuzeti funkciju predsjednika Hajduka. Riječ je o jednoj od najodgovornijih funkcija u Hrvatskoj", poručio je u uvodu Jasmin Huljaj.

Prepričao je svoj životni put. Između ostalog, emotivnim je glasom istaknuo kako je djetinjstvo proveo nastupajući za Hajdukove mlađe kategorije.

"Kao klinac sam navijao za Hajduk. Počeo sam na stadionu na Lavčeviću... Ponijele su me emocije. Za mene je zbilja velika čast biti na čelu Hajduka. Nadam se da ću opravdati povjerenje", kazao je drhtavim glasom.

Rođen 3. listopada 1969. godine u Splitu, poslovnu karijeru godinama je gradio u uglednoj riječkoj farmaceutskoj tvrtki Jadran-Galenski laboratorij. Tri je godine proveo na čelnoj poziciji Uprave.

Kao magistar farmacije, s dvadesetogodišnjim iskustvom u upravljanju prodajom i marketingom, na predsjedničkoj funkciji s četverogodišnjim mandatom naslijedit će Ivana Kosa. Čelna pozicija splitskog kluba povjerena mu je jednoglasno nakon provedenog javnog natječaja.

"Bio sam počašćen mogućnošću da postanem Hajdukov predsjednik. Nikome, osim supruzi, nisam rekao za kandidaturu. Danas će sigurno mnogi moji poznanici iz mojeg rodnog grada Splita biti iznenađeni ovom informacijom. Obnovit ću svoja stara poznanstva i prijateljstva."

O klupskim primanjima odgovorio je diplomatski. 

"Plaća je određena u okvirima da bude primjerena funkciji i odgovornosti."

Najavio je stav koji nastoji gajiti u međusobnom odnosu Hrvatskog nogometnog saveza i Hajduka.

"Spreman sam, kao i uvijek, za dijalog. Vjerujem da se nagomilalo mnogo problema između Hrvatskog nogometnog saveza i nas, ali i dalje ćemo se zalagati za transparentnost i demokratičnost", naglasio je.

Progovorio je i o klupskim ciljevima za vrijeme trajanja njegova mandata.

"Postoji mnogo dobrih smjerova koji su već započeti. Na njima će Hajduk ustrajati i u budućnosti. Najveću koncentraciju usmjerit ćemo na razvoj naše akademije", obećao je Jasmin Huljaj.

Pročitajte više