Englezi savjetuju Francuze za finale: Čuvajte se Mandžukića i napadajte Strinića

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA reprezentacija sutra u 17 sati u Moskvi igra finale Svjetskog prvenstva protiv Francuske.

Tom utakmicom već danima se bavi svi vodeći svjetski mediji, a nekoliko savjeta Francuzima ponudili su i Englezi koje je Hrvatska izbacila u polufinalu.

Engleski The Guardian istaknuo je četiri glavna faktora u finalu te naglasio slabosti hrvatske reprezentacije.

"Pogledate li koliko se hrvatska obrana u početku utakmice mučila s brzim Sterlingom, upitno je kako će izaći na kraj s još boljim Mbappeom koji je i brži i puno ubojitiji pred golom. Strinić bi se mogao previše puta naći sam protiv Mbappea što bi moglo biti kobno i upravo je on igrač na kojeg bi Francuska trebala usmjeravati svoje napade. Hrvatska je djelovala puno sigurnije u obrani nakon što je izjednačila protiv Engleske, no bude li ponovno morala rano hvatati rezultat, Perišić bi mogao previše puta ostaviti Strinića samog s jednim od najbržih igrača svijeta", stoji u tekstu.

Uz veliki dvoboj Paula Pogbe i Luke Modrića u veznoj liniji i tendenciju obje momčadi da najčešće napadaju po lijevom krilu, The Guardian je istaknuo i prijetnju u liku Marija Mandžukića.

"Riječ je o izuzetnom igraču koji utjelovljuje pobjednički i ratnički duh koji ovu reprezentaciju krasi kroz cijeli turnir. Protiv Rusije i Engleske bio je vidno premoren, ali je zadržao koncentraciju u ključnim trenucima. Raphael Varane, najbolji skakač na turniru, imat će strašno težak posao protiv napadača koji po utakmici dobiva čak 4,6 zračnih duela", piše autor.

Pročitajte više