Englezi složni: Odigrali smo svoju najbolju utakmicu, a sad idemo po pobjedu u Ukrajinu!

ENGLEZI su imali svako pravo naslađivati se nad hrvatskim nevoljama, ali ponijeli su se sportski. O porazu prije dvije godine i "osveti" za ispadanje s Eura razgovaralo se samo paušalno, u njihovim je glavama puno važniji plasman na Svjetsko prvenstvo.


Hrvatske navijače zasigurno će obradovati najave da će i u Ukrajini ići na pobjedu jer žele kvalifikacije zaključiti sa savršenim skorom, ali ipak se trude prizemljiti visoka očekivanja navijača koja će zasigurno uslijediti s obzirom da ih mnogi već proglašavaju favoritima SP-a.


Beckham: Ova pobjeda je šlag na torti

"Može se reći da je ovo šlag na torti. Doista smo igrali sjajno, raspoloženje u svlačionici nakon ove pobjede je vrhunsko", rekao je Beckham pa zatim spustio loptu na zemlju:

"Imamo još dvije utakmice do kraja i nećemo zbog ove pobjede poletjeti u oblake. Iskusna smo ekipa".

Beckham priznaje da su proteklih dana razmišljali o porazu koji ih je izbacio s Eura 2008. "Utakmica iz 2007. zasigurno je bila u mislima mojih suigrača i drago mi je da smo to ispravili. Sada nam je sigurno lakše, samopouzdanje je skočilo", rekao je Beckham.

"Uvijek je poseban osjećaj kad se plasiraš na veliko natjecanje, a pogotovo kad to napraviš na ovaj način, bez poraza i uz ovako veliku pobjedu na Wembleyu. Naravno, ima do kraja još nekoliko utakmica. Znamo kakva će sad biti očekivanja navijača, vrlo visoka. No, od Engleske se uvijek očekuju pobjede. Navikli smo na to"

Gerrard: Ovo je najbolja utakmica Engleske u kojoj sam sudjelovao

"Ovo je najbolja utakmica engleske reprezentacije u kojoj sam sudjelovao. Zadovoljan sam kako smo odigrali protiv dobre ekipe kao što je Hrvatska", kratko je komentirao veliku pobjedu kapetan Liverpoola i dvostruki strijelac na Wembleyu Steven Gerrard.

Defoe: Ako ovako odigramo protiv Ukrajine, neće biti problema

Jermaine Defoe nije startao od prve minute, priliku je dobio Heskey, no napadač Tottenhama je bio jako zadovoljan nakon utakmice.

"Osvetili smo se za onaj poraz i sretni smo što smo slavili. Na kraju smo ostvarili veliku pobjedu. Ova pobjeda nije iznenađenje, naporno smo radili, navijači su nas podržali i bili smo spremni. Pripremili smo se za veliki obračun i sve nam je išlo od noge. Ukoliko ovako odigramo protiv Ukrajine, neće biti problema."

Terry: Danas smo puno jači nego prije dvije godine

"Ne smijemo previše poletjeti nakon ove pobjede makar će nas navijači i mediji odmah lansirati među favorite Svjetskog prvenstva", govorio je John Terry o velikim očekivanjima koja slijede pa se osvrnuo i na posljednji susret na Wembleyju:

"Bili smo motivirani zbog poraza od prije dvije godine. Mislim da smo pokazali da smo danas puno jača momčad, da smo sazreli i razvili se kao ekipa. Sad još želimo završiti kvalifikacije bez poraza".

Lennon: Znam da mi ova partija nije osigurala mjesto u prvom sastavu

"Cilj je bio plasman na Svjetsko prvenstvo i mi smo to ostvarili na izuzetno efikasan način", rekao je heroj dana Aaron Lennon.

"Bez obzira na moju današnju partiju, svjestan sam da mi to ne garantira mjesto u momčadi. Puno igrača pretendira na poziciju koju ja popunjavam, ali samo trebam nastaviti s dobrim igrama i siguran sam da će izbornik to znati cijeniti".

Pročitajte više