EP PULA: EUROPSKI BOKSAČKI DUŽNOSNICI VISOKO OCIJENILI EUROPSKO PRVENSTVO U PULI

Predsjednik Europske boksačke asocijacije (EABA) Emil Zečev na današnjoj je konferenciji za novinare izrazio zadovoljstvo organizacijom europskom boksačkog prvenstva koji se održava u Puli, ustvrdivši kako je ova sredina ovih dana bila boksačko srce Europe. L

Kazavši kako u Puli trenutačno boravi 47 inozemnih novinara, on je kazao kako upravo oni prenose širom Starog kontinenta pozitivna iskustva iz ovog grada.

"Sam dolazak predsjednika Svjetske boksačke organizacije (AIBE) Anwara Chowdhrya i njegove visoke ocjene organizaciji prvenstva dokaz je kako je Pula u svemu i u potpunosti ispunila naša očekivanja", rekao je Zečev zahvalivši se još jednom domaćinu te najavivši za večeras proslavu 100-obljetnice boksa na Olimpijskim igrama.

Predsjednik AIBE Anwar Chowdhry, koji je već 18 godina na čelu ove Svjetske boksačke organizacije naglasio je kako je upravo ova proslava glavni razlog njegova dolaska u Pulu.

"Boks je u program Olimpijskih igara uključen daleke 1904. godine u američkom St. Louisu a nakon toga prošao je niz zanimljivih faza", ustvrdio je Chowdhry, dodavši kako AIBA trenutačno broji 218 članica.

Odgovarajući na pitanje novinara predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Mladen Kruljac kazao je kako je HBS ispunio svoju "misiju" s obzirom da su dvojica hrvatskih boksača izborila nastup na Olimpijskim igrama, a što je, kako je rekao, bio i osnovni cilj. Međutim, dodao je, Pula i Hrvatska pokazale su se odličnim domaćinom te se stoga zahvalio europskim boksačkim dužnosnicima na njihovoj potpori prilikom davanja Puli domaćinstvo ovo iznimno značajne manifestacije.

(Hina) xdspo yrš

Pročitajte više