Zanimljivosti

ESPN: Luis Suarez je najveći sportski zlikovac na svijetu

Foto: Guliver Image/ Getty Images

LUIS SUAREZ ponio je titulu najvećeg sportskog negativca. Ekipa britanskog ESPN-a sastavila je listu najvećih sportskih zlikovaca, a urugvajski špic našao se na vrhu.

Glasali su slušatelji podcasta "Head in the Game", a nije neočekivano što se upravo Suarez našao na vrhu. Napadač koji igra u Barceloni kroz godine je stekao reputaciju užasnog sportaša, ali i osobe.

U top 10 čak sedmorica povezanih s nogometom

Njegov potpis bio je ugriz, a nerijetko je glumio, valjao se na terenu tražeći penal ili faul, svađao se sa suparnicima, namjerno igrao rukom i rasistički vrijeđao. Ovo posljednje činio je Patriceu Evri kojeg je i ugrizao, dok je "samo" ugrizao Chiellinija, Ivanovića i Bakkala.

Zanimljivo, na drugom mjestu ove liste je također nogometaš, zločesti dečko engleskog nogometa Joey Barton, a među 10 najvećih zlikovaca čak su sedmorica povezana s nogometom.

Treći je boksač Mike Tyson, slijede Jose Mourinho, Diego Costa, boksač Floyd Mayweather, Sergio Ramos, kriketaš David Warner, Diego Maradona te Roy Keane.

Dva boksača na ovoj su listi zbog problema sa zakonom, a Tyson je uz to protivniku odgrizao uho. Warner je varao protiv Južnoafričke Republike prošle godine, a za preostale nogometaše manje-više su poznati njihovi grijesi.

"Zaplakao sam zbog straha da me Barca ne odbije"

"Kad sam ugrizao Chiellinija, odmah sam shvatio da sam jako pogriješio. Zabili smo nedugo nakon toga gol, ali nisam slavio jer sam u glavi vrtio posljedice svoga čina", otkriva Suarez.

On je u to vrijeme bio Liverpoolov napadač, ali je pregovarao s Barcelonom i prepao se da je ugrozio posao.

"Nekoliko dana nakon toga nazvali su me iz Barce i rekli da budem miran jer me i dalje žele. I nemam problem to reći, zaplakao sam", ističe Suarez.

Pročitajte više