Esport Schalkeu donio 20 milijuna eura kroz četiri godine

Foto: schalke04.de

NJEMAČKI Schalke 04 jedan je od prvih klubova u svijetu koji je osnovao svoju esport diviziju. Schalke ima solidnu ekipu u League Of Legendsu, a upravo je aktivnost na tom polju klubu donijela novi bogati sponzorski ugovor.

Sljedeća sezona je prva u povijesti Bundeslige u kojoj će klubovi moći imati različite sponzore na rukavima dresova. Tako će Schalke nositi logo tvrtke AllyouneedFresh, koja će kroz četiri godine platiti 20 milijuna eura.

"Ključan faktor u dogovaranju ovog posla bila je Schalkeova aktivnost u esportu. Ta grana otvara goleme budućnosti našem brendu i tu priliku nismo mogli propustiti", rekao je direktor tvrtke Jens Drubel.

Riječ je online trgovini hranom i namirnicama, a proizvodi će se moći kupiti na Schalkeovom stadionu i obrnuto. Navijači koji kupe novi Schalkeov dres moći će beskontaktno plaćati jelo i piće na stadionom koristeći samo logo tvrtke na rukavu dresa.

AllyouneedFresh je dodao da na ovaj način žele potaknuti esport publiku da se zdravo hrani, a Schalkeu se tako višestruko isplatilo ulaganje u esport diviziju. Iako se momčad nije plasirala u završnicu europskog LCS-a unatoč odličnim igrama na proljeće, Schalkeu nije palo na pamet da raspusti momčad budući da se o tome šuškalo. Ulaganje se itekako isplatilo.

Pročitajte više