EUROPA LIGA

Europa liga: Roma i Arsenal minimalno slavili. Neves zabio golčinu

Foto: Getty Images / Guliver Image

ROMA i Arsenal minimalno su slavili u prvim utakmicama šesnaestine finala Europa lige. U ranijim utakmicama Getafe je razbio Ajax, a Manchester United je zaustavljen u Belgiji

Wolfsburg je svladao Malmö 2:1, a Josip Brekalo zabio majstorski gol za njemačku momčad. Također, Hagijev sin donio je Rangersu pobjedu u velikom preokretu, a ozlijedio se Borna Barišić

Roma je u Rimu pobijedila Gent 1:0, a pogodak odluke zabio je Carlez Perez u 13. minuti nakon lijepe asistencije Edina Džeke. Nikola Kalinić nije igrao za talijanski sastav. 

Arsenal je u Pireju pobijedio Olympiakos 1:0 golom Alexandrea Lacazettea (81), dok je Wolverhampton razbio Espanyol 4:0, a golove su zabili Diogo Jota (15, 68, 81) i Ruben Neves (52), koji je prekrasno pogodio projektilom s 20-ak metara. 

Basel je na gostovanju deklasirao APOEL 3:0, a strijelci su bili Raoul Petretta (16), Valentin Stocker (53) i Arthur Cabral (66). Antonio Jakoliš je za domaćine zaigrao od 71. minute.

AZ i LASK su remizirali 1:1. Austrijski nogometaš hrvatskih korijena Marko Raguž doveo je goste u vodstvo u 26. minuti, a izjednačio je Teun Koopmeiners iz jedanaesterca u 86. minuti. Petar Filipović je igrao cijeli susret za goste.

Bayer Leverkusen je pobijedio Porto 2:1. Apotekari su bili korak do vodstva u 17. minuti kada je Kai Havertz sjajno opalio s desetak metara, ali je pogodio vratnicu. U nastavku akcije pucao je i Kerem Demirbay, no Marcano je spriječio gotovo siguran pogodak.

Bolju igru Bayer je okrunio vodstvom u 29. minuti golom Lucasa Alaria. Lars Bender je ubacio, Demirbay je prenio loptu glavom na drugu vratnicu gdje je Alario mirno zabio za 1:0. 

Embed from Getty Images

Bayer je u 56. minuti povisio prednost golom Havertza iz jedanaesterca, a njemački veznjak je zabio tek iz drugog pokušaja. Njegov prvi udarac obranio je Marchesin, no sudac je ponovio udarac jer je Portov golman izašao s crte. Gosti su smanjili u 73. minuti preko Ze Luisa i ostavili nadu za uzvrat.

Uzvratni susreti su za sedam dana.

Pročitajte više