Video: Udinese slomio Atletico, Mälmou treći poraz, Mariboru prvi bod protiv prošlogodišnjeg finalista

U DERBIJU 3. kola natjecanja po skupinama Europa lige, Udinese je na svom Friulliju pobijedio Atletico 2:0.

Pred kraj dvoboja u skupini I, otpor gostiju slomili su Mehdi Benatia i Antonio Floro Flores. Pogoci su pali u 88. i četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Pobjedom se talijanska momčad odlijepila na tri boda prednosti pred Atleticom. Atleticu je zato koristio remi (1:1) Rennesa i Celtica u Francuskoj. Škoti i Francuzi nakon tri kola tako su i dalje na dva osvojena boda u najjačoj skupini.

Praktički bez izgleda za nastavkom natjecanja ostalo je Malmöa, kojeg je u Europa ligu poslao naš Dinamu, tako što ga je izbacio u posljednjem pretkolu Lige prvaka. Na svom terenu protiv ukrajinskog Metalista uspjeli su izgubiti dobiveno. Poveli su 1:0, a u 37. minuti gostima je isključen  Jonathan Cristaldo, i to samo pet minuta nakon što je izjednačio na 1:1.

No, umjesto da nastavkom utakmice dominiraju Šveđani, činili su to gosti, koji su do kraja utakmice zabili tri gola i pobijedili 4:1.

U drugoj utakmici trećeg kola G-skupine, AZ i bečka Austrija u Alkmaaru su remizirali 2:2. Gosti su imali 2:0 iz prvog poluvremena, no Nizozemci su u 80. i 83. minuti uspjeli izjednačiti.

Birmingham City je u dvoboju H-skupine pobijedio Club Brugge u Bruggeu 2:1 i time sustigao belgijsku momčad na čelu ljestvice. Oba sastava sada imaju po šest bodova. Chris Wood zabio je pobjednički gol za goste u desetoj (!) minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena.

Do prvog boda u ovoj jakoj skupini došao je Maribor i to domaćim remijem protiv Brage, koja je prošle sezone došla do finala ovog natjecanja, gdje ju je pobijedio Porto.


Europa liga, treće kolo:

Skupina G

AZ Alkmaar - Austria Beč 2:2 (Hinka 80-ag, Wernbloom 83 / Marcellis 18, Gorgon 29)

Malmö - Metalist Harkiv 1:4 (Hamad 22 / Cristaldo 32, Fininho 45, Edmar 58, Dević 73)

Redoslijed: 1. Metalist H. 7, 2. AZ Alkmaar 5, 3. Austria Beč 4, 4. Malmö 0

Skupina H

Club Brugge - Birmingham City 1:2 (Akpala 3 / Murphy 26, Wood 90)

Maribor - Braga 1:1 (Ibraimi 14 / Echiejile 44)

Redoslijed: 1. Birmingham City 6, 2. Club Brugge 6, 3. Braga 4, 4. Maribor 1

Skupina I

Rennes - Celtic 1:1 (Du-Ri Cha 31-ag / Ledley 70)

Udinese - Atletico Madrid 2:0 (Benatia 88, Floro Flores 90)

Redoslijed: 1. Udinese 7, 2. Atletico 4, 3. Celtic 2, 4. Rennes 2

Pročitajte više