LIGE PETICE

Evo s kim još igraju Atletico, Real, Barca i Sevilla u lovu na naslov prvaka La Lige

Foto: Albert Gea/Reuters/Guliver

DVA DERBIJA donijelo je 35. kolo španjolskog nogometnog prvenstva. U subotu su bodove podijelili Barcelona i Atletico Madrid (0:0), a u nedjelju Real Madrid i Sevilla (2:2), pa tri kola prije kraja natjecanja sve četiri spomenute momčadi i dalje imaju šansu za naslov.

Najbliži mu je Atletico Madrid, koji na vrhu ljestvice ima dva boda više od Real Madrida i Barcelone, a svojoj šansi i dalje se nada njegova pratnja, ali i Sevilla, premda je šest bodova od vrha.

Atletico Madrid

U sljedećem kolu igra protiv petoplasiranog Real Sociedada i to mu je, barem kad se gleda položaj klubova na ljestvici, najteža utakmica do kraja prvenstva. Susret protiv petoplasiranog tima u poretku La Lige igrači Diega Simeonea igrat će kod kuće u srijedu, a nakon toga im slijedi još jedan domaći susret, protiv Osasune (16. svibnja). Natjecanje završava gostovanjem kod Valladolida (23. svibnja).

Real Madrid

Mogao je u prošlome kolu izbiti na vrh poretka, ali i pasti na treće mjesto da u sudačkoj nadoknadi nije uhvatio bod protiv Seville. Sad se mora nadati kiksu vodeće momčadi i osvajati bodove u utakmicama koje slijede. Sve redom ih igra protiv momčadi koje su u gornjem dijelu poretka. U četvrtak gostuje kod Granade, potom ide kod Athletica (16. svibnja), a zadnja prvenstvena utakmica mu je domaća s Villarrealom (23. svibnja).

Barcelona

Ne ovisi sama o sebi, ali ima vjerojatno najlakši raspored među tri vodeće momčadi u prvenstvu. Od klubova s kojima igra samo je Celta Vigo u gornjem dijelu ljestvice i u toj će utakmici (16. svibnja) Barcelona biti domaćin. Prije toga, već sutra, gostuje kod Levantea, a u zadnjem kolu (23. svibnja) igra kod posljednjeplasiranog Eibara.

Sevilla

Nada se nizu iznenađenja do kraja prvenstva i svojim dobrim rezultatima. U srijedu je domaćin Valenciji, u nedjelju gostuje kod Villarreala, a natjecanje zatvara domaćom utakmicom protiv Alavesa (23. svibnja).

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više