jadranski derbi

Evo što Rijeka i policija poručuju uoči Jadranskog derbija visokog rizika

Foto: NK Rijeka

DERBI 26. kola HNL-a od 17:30 na Rujevici igraju Rijeka i Hajduk.

Jadranski derbi predstavlja direktni dvoboj za drugo mjesto koje vodi na ljeto u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Osim toga, derbi na Rujevici znači i povećan interes navijača za tu utakmicu i činjenicu da je riječ o susretu visokog rizika. 

>> UŽIVO OD 17:30 Hajduk i Rijeka u borbi za Ligu prvaka, evo očekivanih sastava

Utakmica visokog rizika, nema alkohola na stadionu

Ulazi na stadion se otvaraju u 16 sati, a s obzirom na to da se očekuje veći broj posjetitelja i pojačane kontrole na ulazima, iz kluba i policije mole navijače da što ranije krenu prema stadionu kako bi se izbjegle gužve.

Utakmicu je MUP proglasio utakmicom visokog sigurnosnog rizika i sukladno tome poduzimat će se pojačane sigurnosne mjere za vrijeme dolaska, tijekom boravka i za vrijeme odlaska navijača. S obzirom na to, nije dopušteno točenje alkoholnog pića u zoni stadiona.

Prodaja ulaznica za navijače HNK Rijeka je na zapadnim blagajnama na dan utakmice od 14 sati, a na istočnim blagajnama samo na dan utakmice od 16 sati.

HNK Hajduk je preuzeo 412 ulaznica za svoje navijače za prodaju u Splitu, dok na dan utakmice na stadionu HNK Rijeka neće biti prodaje ulaznica za navijače Hajduka.

 

Svi koji su ulaznice kupili preko interneta obavezno moraju imati osobni dokument

Rijeka moli posjetitelje koji su kupili svoje ulaznice putem internet prodaje da obavezno posjeduju osobni dokument s fotografijom radi provjere podataka s ulaznice te koriste ulaze kod redara i to: na istoku vrata kod ulaznih barijera I3, a na zapadu vrata s desne strane ulaznih barijera.

Klub s Rujevice napominje da svaki posjetitelj bez obzira na dob mora posjedovati valjanu ulaznicu ili propusnicu te sve posjetitelje s djecom da zbog sigurnosnih razloga i izbjegavanja mogućih ozljeda ne prolaze istovremeno s djetetom kroz ulazne barijere (tzv. brojače ulaznica ili češljeve).

Bez rasizma, pirotehnike i diskriminacije

Rijeka je pozvala da i ova utakmica prođe bez izgreda te pozvala sve navijače na fer i korektno navijanje u kojem moli da se suzdrže od prekomjerne alkoholiziranosti, posjedovanja i uporabe pirotehnički sredstava, svih oblika diskriminacijskog ponašanja, bacanja predmeta i neovlaštenog ulaska u natjecateljski prostor i dr.

Također, Rijeka apelira na sve navijače da se suzdrže od svih oblika govora mržnje (na temelju rasne, nacionalne, vjerske, regionalne i druge osnove) i bacanja bilo kakvih predmeta u natjecateljski prostor kako bi se izbjegle rigorozne sankcije.
 

Pročitajte više