Evo tko sve prijeti Hajduku u nokaut-fazi Lige prvaka mladih

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

JUNIORI Hajduka su u 2. kolu Lige prvaka mladih u "putu prvaka" izbacili albansku Apoloniju s ukupnih 6:1 i čekaju ponedjeljak i ždrijeb nokaut-faze natjecanja. Hajduk, s još sedam klubova, čeka jednu od drugoplasiranih momčadi iz natjecanja po skupinama u kojima su igrali svi klubovi čiji seniori igraju u Ligi prvaka.

Tako Hajduku u ždrijebu prijete velike europske nogometne akademije. Potencijalni protivnici Splićanima su Ajax, Porto, Inter, Eintracht, Salzburg, Šahtar, Borussia Dortmund i Juventus. U play-offu nokaut-faze igra se samo jedna utakmica, i to 7. ili 8. veljače.

Pobjednici ovih susreta u osmini finala igraju s pobjednicima skupina, a to su Liverpool, Atletico Madrid, Barcelona, Sporting, Milan, Real Madrid, Manchester City i PSG. Podsjetimo, u grupnoj fazi igrali su i juniori Dinama, ali su ispali u skupini s Milanom, Chelseajem i Salzburgom.

Hajduk je i lani igrao u ovoj fazi natjecanja te je u osmini finala na penale na Poljudu izgubio od Atletica. Ove sezone je prije pobjede na Apolonijom također u dvije utakmice bio bolji od Gabale s ukupnih 5:1.

Pročitajte više