tenis

Federerovu pobjedu nad Nadalom u Cape Townu gledao rekordan broj ljudi

Foto: EPA

ROGER FEDERER svladao je Rafaela Nadala u ekshibicijskom meču u Cape Townu, a pobjedu Švicarca nad Španjolcem gledalo je rekordnih 51.954 gledatelja u Južnoj Africi.

Nikada u povijesti tenisa toliko ljudi nije gledalo jedan meč.

Federer je Nadala svladao sa 6:4, 3:6 i 6:3 u Meču za Afriku čiji je organizator fondacija švicarskog tenisača kojoj je cilj skupiti preko milijun dolara za obrazovanje djece Afrike.

Na tribinama stadiona u Cape Townu bio je i navijač koji ima 99 godina, a snimljen je s porukom na kojoj piše: "FEDAL, imam 99 godina, mogu li molim vas fotografirati se s obojicom."

Uoči ovog meča dvoboj parova odigrali su Federer i Bill Gates na jednoj i Rafael Nadal i Trevor Noah na drugoj strani. Pobjedu su rezultatom 6:3 odnijeli Federer i Gates.

Bio je ovo prvi meč Federera u Južnoj Africi, državi u kojoj je proveo dio djetinjstva i u kojoj je rođena njegova majka Lynette.

Rekord po broju posjetitelja držali su od ranije Federer i Alex Zverev s kraja studenoga 2019. godine kada su u Mexico Cityju odigrali meč pred 42.517 ljudi.

Prije toga, rekord su držale Serena Williams i Kim Clijsters. Okršaj dvije velike tenisačice u Belgiji pratilo je 35.681 gledatelj 2010. godine. 

Pročitajte više