LIGE PETICE

Fenomen Barcelone. Odigrao sezonu, Euro, Olimpijske igre i odbio odmor

Foto: EPA-EFE/Stuart Franklin / POOL

PEDRI ne prestaje oduševljavati navijače Barcelone, ali i nogometnu javnost općenito.

Mladi (18) i fenomenalni veznjak je u velikom stilu odigrao prošlu sezonu za Barcu, a u istom stilu nastavio je na oba velika natjecanja ovog ljeta s reprezentacijom.

Prvo je pokupio pohvale za igre na EP-u, koji se igrao po cijeloj Europi, a zatim je bio jedan od najzaslužnijih što je olimpijska nogometna reprezentacija Španjolske osvojila srebro u Tokiju. 

Tako je od početka prošle sezone, 2020./21., pa do završetka Olimpijskih igara odigrao rekordne 73 utakmice. Iza njega su Bruno Fernandes (72), Mason Mount (69) i Antoine Griezmann sa 68 utakmica u navedenom razdoblju. 

Od 73 Pedrijeve utakmice 52 je odigrao za Barcelonu, u kojoj je pod Ronaldom Koemanom postao ključni igrač. 

Trener mu je dao slobodno samo za zadnju utakmicu La Lige prošle sezone, kako bi barem malo predahnuo prije paklenog ljeta s nacionalnim momčadima.

Koeman ga je po povratku iz Tokija poslao na godišnji odmor do iduće srijede. Međutim, Pedri je to odbio te odgovorio treneru da se već ovog četvrtka priključuje treninzima. 

Na zaprepaštenje svih u klubu nakon te objave Pedri je odgovorio da to radi iz zahvalnosti prema Barceloni. U klubu su, naime, bili protiv njegova igranja na Olimpijskim igrama i tamo je otišao na osobno inzistiranje.

Odbijanjem odmora vraća dug Barceloni. 

Pročitajte više