LIGE PETICE

Ferguson: Ako zaživi Superliga, nestat će mnogi slavni klubovi

Foto: EPA

LEGENDARNI menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson ne podržava ideju formiranja europske Superlige i smatra da engleski klubovi ne bi trebali sudjelovati u tom natjecanju.

Ideja je potekla od predsjednika Real Madrida Florentina Pereza, ali još je daleko od realizacije.

"Sigurno je da je projekt orijentiran na novac, ali on neće biti privlačan za klubove iz Engleske," rekao je Ferguson pa pojasnio:

"Premiership je najbolja nacionalna liga u svijetu nogometa. Zašto bi engleska ekipa sudjelovala u Superligi? To mi je nezamislivo. Mnogi bi klubovi s velikom poviješću mogli nestati ako njihovi rivali iz Premiershipa podignu sidro."

Prvi čovjek madridskog Reala predložio je novu verziju europske Superlige u kojoj bi 20 momčadi iz pet najjačih liga Starog kontinenta bilo podijeljeno u dvije divizije.

Tema Superlige trenutno je jedna od gorućih u visokim nogometnim strukturama. Predsjednik UEFA-a Aleksander Čeferin prilikom posjete Zagrebu potvrdio je svoj oštar stav prema ideji o udruživanju bogatih klubova u izdvojenu ligu prvaka, dok se ideji  posebno glasno protivi legendarni Predrag Mijatović, otvoreno prozivajući klubove koji žele igrati nogomet za bogate. 

"Oni svake godine mogu igrati Ligu prvaka i boriti se za naslov. Ideja im je apsurdna", rekao nam je legendarni realovac. 

Pročitajte više