EUROPSKI NOGOMET

"Ferguson nam je rekao: Ako izgubite naslov prvaka, to je zbog ova dva kretena"

Foto: EPA

SLAVNI nizozemski napadač Robin Van Persie u intervjuu za So Foot pričao je o svojoj karijeri, najviše o periodu u Manchester Unitedu gdje je igrao od 2012. do 2015. nakon što je stigao iz Arsenala.

Otkriva da je u United stigao zbog legendarnog menadžera Sir Alex Fergusona.

"Imao sam ponude Juventusa i Manchester Cityja, ali imao sam neke pozitivne osjećaje prema Sir Alexu Fergusonu i Manchester Unitedu. Ako danas pogledate tu momčad, sjetite se igrača poput Vidića, Ferdinanda, Scholesa, Giggsa i Carricka Sve veliki pobjednici, iskusni igrači. Privlačilo me igrati s njima. U svakoj momčadi postoji hijerarhija, ovdje su to bili Paul Scholes, Ryan Giggs, Michael Carrick, Nemanja Vidić i Rio Ferdinand. Sve što se događalo van terena, oni su regulirali."

Zatim se prisjetio anegdote s Fergusonom.

"Znao je kada treba djelovati. U mojoj prvoj sezoni imali smo 15 bodova više od Cityja s kojim smo igrali kod kuće u travnju 2013. godine. Da smo dobili, imali bismo 18 bodova više, ali smo izgubili i prednost je pala na 12 bodova. Većina trenera ne bi dramatizirala kada je tako, ali Ferguson je bio bijesan. Dva naša igrača su prethodno bila u noćnom provodu. Dan nakon utakmice Ferguson je stavio sliku njih dvojice na zid svlačionice i rekao svima: OK, momci, ako ne osvojimo prvenstvo, znajte da je to zbog ova dva kretena koja su odlučila ići u provod uoči bitne utakmice", rekao je pa dodao:

"Ne mogu otkriti tko su oni. Trener ih je nagrdio, ostalo je u svlačionici. Bilo je strašno, polijepio je slike po zidu. Kasnije nas je upozoravao da ako vidi igrače koji se idu zabavljati prije nego klub osvoji trofej, da će ih izbaciti. Bio je nemilosrdan. Na kraju smo bili prvaci."

 

Pročitajte više