SKIJANJE

Filip Zubčić razočaran nakon najboljeg otvaranja sezone u karijeri u ludoj utrci

Foto: GEPA pictures/Angelika Warmuth/Guliver

FILIP ZUBČIĆ na veleslalomu u austrijskom Söldenu ostvario je najbolji rezultat karijere na stazi na kojoj tradicionalno kreće sezona Svjetskog skijaškoga kupa.

U prvoj vožnji Zubčić je bio osmi sa 71 stotinkom zaostatka za vodećim Austrijancem Rolandom Leitingerom, ali slabijom drugom vožnjom malo je pokvario plasman te završio kao deveti s 89 stotinki zaostatka za pobjednikom, Švicarcem Marcom Odermattom. Za deveto mjesto osvojio je prvih 29 bodova u poretku Svjetskoga kupa.

Leitinger je završio kao drugi sa samo sedam stotinki zaostatka, a Slovenac Žan Kranjec (+0.10) bio je treći u ludo tijesnoj utrci koju je čak 12 skijaša završilo unutar iste sekunde.

Dosad nikad bolji od 12. mjesta u Söldenu

Iako je posljednjih godina jedan od najboljih svjetskih veleslalomaša, Zubčić nikad nije imao značajnih uspjeha na stazi u Söldenu, gdje tradicionalno kreće skijaška sezona. Do danas je samo dvaput završio utrku, oba puta na 12. mjestu.

Zato mu je ovo rezultat karijere u Söldenu, ali unatoč tome, naviknut na puno bolje rezultate u svojoj udarnoj disciplini, bio je vidljivo razočaran.

Zubčić je prošle dvije sezone završio među najbolja tri veleslalomaša Svjetskog kupa, uz dvije pobjede i još četiri postolja u toj disciplini, a u ukupnom poretku završio je peti.

Nova sezona Svjetskog kupa započela je u subotu ženskim veleslalomom u kojem je slavila Amerikanka Mikaela Schiffrin, a 17-godišnja Zagrepčanka Zrinka Ljutić završila je na 43. mjestu.

Pročitajte više