Filipović: Gol ću zabiti samo ako potplatim suparničku momčad

AFIRAMCIJA jednog od najboljih svjetskih boraca u ultimate fightu, Mirka Filipovića, u redovima novog prvoligaša Cibalie, nije prošlo nezapaženo u svjetskim nogometnim krugovima.

U članku objavljenom na službenoj stranici UEFA-e, jedan dio je posvećen Mirku. O njemu pišu: "Iako nije nogometni ekspert, Filipović je vješt igrač koji je već debitirao za Cibaliu prošle sezone. Sumnjalo da će zaigrati u prvoj ligi, no klub nije imao nedoumica oko njegovog angažmana."

"Mirko će u momčad će unijeti dodatnu motivaciju i pojačati našu momčad." - izjavio je Cibalijin trener Davor Mladina.

Sa 105 kilograma Filipović nije građen kao prosječan nogometaš, a ako dobije priliku zaigrati u Prvoj ligi, ne očekuje briljiranje na teren: "Jedini način da zabijem gol je tako da podmitim suparničke igrače."

No, kako piše Uefa.com, lakše bi bilo da im zaprijeti da će ih prebiti.

Podsjetimo, Mirko Filipović se intenzivno priprema za meč s Fedorom Emelianenkom kojem će pokušati oduzeti titulu najboljeg svjetskog borca u ultimate fightu.

Borba je dugo odgađana zbog navodnih Fedorovih ozljeda, no Mirko je nakon pobjede nad Rusom Ibrahimom Magomedovom pozvao Fedora da dođe u ring i potvrdi termin za njihov meč koji je najavljen za 28. kolovoz.

Pročitajte više