kvalifikacije za Euro

Finska je pobijedila Armeniju, što to znači za šanse BiH da ode na Euro?

Foto: Epa

FINSKA je golovima Jensena i dva puta Pukkija u pretposljednjem kolu kvalifikacija za Euro pobijedila Armeniju 3:0 i stigla na korak do povijesnog plasmana na Euro.

Finland - Armenia Rezultati uživo

Finska se nikad u svojoj nogometnoj povijesti nije plasirala na jedno veliko natjecanje.

Što ovaj rezultat znači za šanse reprezentacije BiH da izbori direktan plasman?

Momčad Roberta Prosinečkog sad je u gotovo bezizlaznoj situaciji. Večeras od 20:45 u Ateni BiH igra protiv Grčke i igra joj samo pobjeda, no i tada su šanse Zmajeva veoma male.

U slučaju da BiH i pobijedi otpisanu Grčku, uoči pretposljednjeg kola imat će dva boda manje od Finske.

Nakon večerašnje utakmice između Grčke i BiH, do kraja ostaju još dva kola. Finska će igrati doma protiv Lihtenštajna te u gostima protiv Grčke, a BiH doma s Italijom i u gostima kod Lihtenštajna.

Računica je jasna, BiH mora dobiti sve do kraja i nadati se da će Finci kiksati protiv Grka u posljednjem kolu jer je to jako teško očekivati protiv Lihtenštajna u pretposljednjem.

U slučaju da BiH i Finska na kraju budu imali isti broj bodova, na Euro će reprezentacija Roberta Prosinečkog zbog boljeg međusobnog omjera.

Ipak, ako BiH i ne uspije osigurati direktan plasman, imat će priliku za to u dodatnim kvalifikacijama koje je izborila osvajanjem svoje skupine u Ligi nacija.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više